DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
13. janvārī, 2023
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts aizsardzība

Valsts prezidents: Latvijas Nacionālā aizsardzības akadēmija ir viena no vissvarīgākajām aizsardzības institūcijām Latvijā

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>

FOTO: Ilmārs Znotiņš, Valsts prezidenta kanceleja.

13. janvārī Valsts prezidents Egils Levits apmeklēja Latvijas Nacionālo aizsardzības akadēmiju (NAA).

“Latvijas Nacionālā aizsardzības akadēmija ir viena no vissvarīgākajām aizsardzības institūcijām Latvijā. Ar dziļu cieņu apbrīnoju jaunos kadetus un virsniekus, kuri ir izvēlējušies veltīt savu dzīvi un darbu Latvijas valsts aizsardzībai, pat riskējot ar savu dzīvību. Nacionālā aizsardzības akadēmija sagatavo jaunos kadetus atbilstoši tam, kādam jābūt karavīram 21. gadsimtā. Krievijas izraisītajā karā Ukrainā mēs redzam, cik svarīga ir profesionāla sagatavotība. Mēs ļoti augstu vērtējam savus karavīrus,” teica Valsts prezidents Egils Levits.

Apmeklējuma laikā Valsts prezidents E. Levits tikās ar Mācību vadības pavēlniecības komandieri, Latvijas Nacionālās aizsardzības akadēmijas rektoru pulkvežleitnantu Māri Utinānu un Nacionālo bruņoto spēku komandieri ģenerālleitnantu Leonīdu Kalniņu un pārrunāja NAA darbību. Valsts prezidents apskatīja 2022. gadā atklāto Mācību vadības pavēlniecības Labklājības centra telpas, kas kalpo NAA vajadzībām. Tāpat Valsts prezidents tikās ar NAA kadetiem un pārrunāja topošo karavīru pieredzi starptautiskajās apmaiņas programmās.

Novērtējot NAA ieguldījumu Latvijas valsts drošības stiprināšanā, Valsts prezidents E. Levits NAA vadībai pasniedza Valsts prezidenta plaketi.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI