DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
06. janvārī, 2023
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība
1
1

Ziemassvētku laiks Valsts robežsardzes koledžā nav iedomājams bez kucēnu metiena

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Publicitātes foto

Jau vairākus gadus pēc kārtas pirms Ziemassvētkiem vai tieši uz Ziemassvētkiem, Valsts robežsardzes koledžas Kinoloģijas dienests iepriecina ar patīkamām ziņām! 2022.gada nogale arī nebija izņēmums.

25.decembrī vaislas kuce „Amber” laida pasaulē kucēnu metienu. Metienā piedzima desmit kucēni - septiņas kuces un trīs suņi. Tie ir vācu aitu suņi. Šīs šķirnes suņiem ir ļoti augstas darba spējas.

“Šobrīd kucēni ir divas nedēļas veci un ir par agru spriest, cik kucēni būs derīgi dienestam Valsts robežsardzē. Divu mēnešu vecumā tiks veikta kucēnu testēšana, proti, pārbaudīta kucēnu veselība, instinkti, psiholoģiskais stāvoklis un nervu sistēmas īpatnības. Tad sāksies kucēnu apmācību process, kura noslēgumā, aptuveni 20 mēnešu vecumā, suņi kārtos eksāmenu un kļūs par pilntiesīgiem Valsts robežsardzes dienesta suņiem,” skaidro Valsts robežsardzes koledžas Kinoloģijas dienesta Kinoloģijas centra priekšnieks pulkvežleitnants Guntis Dukšta.

Šobrīd Valsts robežsardzē ir aptuveni 100 dienesta suņu. Viens no Valsts robežsardzes koledžas Kinoloģijas dienesta uzdevumiem ir dienesta suņu vaislas darbs, nodrošinot robežsardzi ar jauniem kucēniem.

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI