DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
04. janvārī, 2023
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

VDD uzsāk kriminālprocesu par prettiesisku piedalīšanos karā pret Ukrainu

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>

2022. gada 30. decembrī Valsts drošības dienests (VDD) uzsāka kriminālprocesu pret Latvijas pilsoni saistībā ar aizdomām par prettiesisku piedalīšanos Krievijas uzsāktajā karā pret Ukrainu.

Kriminālprocess uzsākts saskaņā ar Krimināllikuma 77.1 pantu, t.i., par aktīvu piedalīšanos ārpus Latvijas Republikas teritorijas notiekošā bruņotā konfliktā, kas vērsts pret kādas valsts teritoriālo neaizskaramību vai politisko neatkarību vai citādi ir pretrunā ar Latvijas Republikai saistošām starptautiskajām tiesībām.

VDD interneta vidē fiksēja vairākus videomateriālus, kuros persona militārā apģērbā ar Krievijas bruņotajiem spēkiem raksturīgu simboliku pauž atbalstu Krievijai un naidīgu attieksmi pret Ukrainas aizstāvjiem, tajā skaitā latviešiem. VDD izmeklēšanas gaitā iegūtā informācija liecina, ka persona, iespējams, atrodas Krievijas šobrīd okupētajā Donbasa reģiona teritorijā Ukrainā un piedalās Krievijas bruņoto spēku izvērstajā karadarbībā, kas ir vērsta pret Ukrainas teritoriālo neaizskaramību.

Izmeklēšana šajā kriminālprocesā turpinās un VDD sniegs papildu informāciju par izmeklēšanas gaitu atbilstoši kriminālprocesa virzībai.

VDD atgādina, ka neviena persona nav uzskatāma par vainīgu, kamēr tās vaina nav atzīta likumā noteiktajā kārtībā.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI