DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
28. decembrī, 2022
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Veselība

Ventspils slimnīcā otrajos Ziemassvētkos sagaidīti šīgada ceturtie dvīņi

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Publicitātes foto

Otrajos Ziemassvētkos, 26. decembrī, Ventspils slimnīcas Dzemdību nodaļā sagaidīti šīgada ceturtie dvīnīši. Lai dzemdības piedzīvotu tieši Ventspils slimnīcā Dr. Tarasova vadībā, ģimene bija mērojusi turpat 100 km, un nu jau kļuvusi par diviem brašiem zēniem kuplāka. Pirmo tikšanos ar dvīņu puikām vecākiem palīdzēja piedzīvot arī vecmāte Olga Beregovaja.

Ginekoloģijas un dzemdību bloka vadītājs Dr. Sergejs Tarasovs pauž gandarījumu, ka aizvien vairāk sieviešu uzticas viņa iedrošinājumam un izvēlas laist pasaulē savus bērniņus pasaulē Ziemeļkurzemes reģionālajā slimnīcā pa dabīgiem dzemdību ceļiem arī tādos sarežģītākos gadījumos kā dvīņu dzemdības, dzemdības tūpļa guļā vai dzemdības ar dzemdes rētu pēc iepriekš veikta ķeizargrieziena vai cita veida operācijas uz dzemdes. “Protams, katrs gadījums ir unikāls un tiek individuāli izvērtēts, taču gribētu akcentēt - ja nav kontrindikāciju, tad dzemdības pa dabīgiem dzemdību ceļiem ir drošas gan māmiņai, gan jaundzimušajam. Kvalitatīvu pētījumu dati un pieredze rāda, ka iespējamo sarežģījumu riski nav augstāki vai ir pat zemāki (atkarībā no konkrētās situācijas) kā veicot standarta plānveida ķeizargrieziena operācijas, taču ieguvumi dabīgām dzemdībām ir neapšaubāmi,” norāda Dr. Tarasovs.

Kopumā šajos Ziemassvētkos – 24., 25., 26. decembrī Ventspils slimnīcā dzimuši seši bērniņi.

Par Ventspils slimnīcas Dzemdību nodaļu

Ventspils Dzemdību nodaļā iespējamas gan tradicionālās, gan ūdens dzemdības kvalificētu ārstu un pieredzējušu, gādīgu vecmāšu aprūpē, mājīgā vidē ar mūsdienīgu aprīkojumu. 2022. gada sākumā paplašinātas Dzemdību zāles, lai dzemdību laikā brīvi justos gan māmiņa, gan speciālisti, kuri visa procesa laikā aprūpē māmiņu un mazuli. Māmiņu atbalstīt tagad ir ērtāk arī partnerim, kurš piedalās ģimenes dzemdībās.

Ventspils Dzemdību nodaļa lepojas ar modernām, labiekārtotām palātām ar ziedu motīviem, kā arī ģimenes un paaugstināta komforta palātām ar divguļamām gultām un citām ērtībām. Ģimenēm, kurās aug vismaz divi bērniņi, nākamo bērniņu slimnīca piedāvā sagaidīt paaugstināta komforta palātā bez maksas.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI