DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
13. decembrī, 2022
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde

Līdz 2024.gada jūlijam plānots saglabāt līdzšinējo pieeju veselības aprūpes finansēšanā

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Saeimas Sociālo un darba lietu komisija otrdien, 13.decembrī, otrajā – galīgajā – lasījumā atbalstīja par steidzamiem atzītos grozījumus Veselības aprūpes finansēšanas likumā. Ar tiem plānots noteikt, ka iedzīvotājiem veselības aprūpes pakalpojumi valsts obligātās veselības apdrošināšanas ietvaros līdz 2024.gada jūlijam būs pieejami tāpat kā līdz šim - neatkarīgi no veiktajām sociālajām iemaksām.

Iepriekš bija plānots, ka no nākamā gada 1.janvāra personas, kuras nav sociāli apdrošinātas veselības apdrošināšanai, saņemtu tikai veselības aprūpes minimumu, proti, neatliekamo medicīnisko palīdzību, dzemdību palīdzību, ģimenes ārsta sniegtos veselības aprūpes pakalpojumus un tādus veselības aprūpes pakalpojumus, kas saistīti ar to slimību ārstniecību, kurām ir nozīmīga ietekme uz sabiedrības veselības rādītājiem vai kuras apdraud sabiedrības veselību. Tādējādi šīm personām būtu nevienlīdzīgas pamattiesības saņemt veselības aprūpes pakalpojumus, teikts likumprojekta anotācijā.

Komisija ir lūgusi parlamentu turpināt darbu pie grozījumiem, kas paredz ieviest vienotu valsts apmaksāto veselības aprūpes pakalpojumu apjomu un visaptverošu valsts obligātās veselības apdrošināšanu. To izskatīšana netika pabeigta 13.Saeimā. “Ir jāatrod vienots un visaptverošs risinājums, un komisija aktīvi strādās pie šī jautājuma. Tikmēr, lai nepieļautu nevienlīdzību veselības aprūpē, lemts saglabāt līdzšinējo pieeju,” pauž komisijas priekšsēdētāja Inga Bērziņa.

Plānots, ka likums stāsies spēkā nākamajā dienā pēc izsludināšanas. Tas vēl galīgajā lasījumā jāatbalsta Saeimai.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI