DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
07. decembrī, 2022
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde

Atbalstu no kara bēgošajiem Ukrainas iedzīvotājiem plānots pagarināt līdz nākamā gada jūlijam

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Atbalstu no kara bēgošajiem Ukrainas iedzīvotājiem plānots pagarināt līdz 2023.gada 30.jūnijam. To paredz trešdien, 7.decembrī, otrajā – galīgajā – lasījumā Saeimas Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijā atbalstītie grozījumi Ukrainas civiliedzīvotāju atbalsta likumā.

Ar grozījumiem arī plānots noteikt, ka Ukrainas civiliedzīvotājiem, kuriem ir tiesības saņemt pagaidu aizsardzības statusu vai kuriem šāds statuss ir piešķirts, Pilsonības un migrācijas lietu pārvalde turpmāk uz diviem gadiem izsniegs termiņuzturēšanās atļauju – trešās valsts pilsoņa personas apliecību.

Tāpat plānots līdz 2024.gada 28.februārim pagarināt termiņu, kurā Latvijā par derīgu uzskatāms Ukrainā izsniegts ceļošanas dokuments, kura derīguma termiņš ir beidzies. Pašlaik likums paredz, ka tas uzskatāms par  derīgu līdz 2023.gada 28.februārim.

Grozījumi arī paredz, ka no kara bēgošajiem Ukrainas civiliedzīvotājiem no 2023. gada 1. jūlija būs tiesības bez maksas apmeklēt latviešu valodas mācības, kultūrorientācijas kursus un pasākumus, kas sekmē sadarbību starp Ukrainas civiliedzīvotājiem un Latvijas sabiedrību. Savukārt tiem, kuri uzsākuši darba tiesiskās attiecības Latvijas Republikā, plānots noteikt pienākumu no 2024. gada 1. janvāra apmeklēt latviešu valodas mācības.

Grozījumi Ukrainas civiliedzīvotāju atbalsta likumā Saeimā jāskata vēl otrajā – galīgajā – lasījumā. Plānots, ka izmaiņas stāsies spēkā nākamajā dienā pēc to izsludināšanas.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI