DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
25. novembrī, 2022
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

Ugunsgrēkā Rīgā cieta cilvēks

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Aizvadītajā diennaktī, laika posmā no šī gada 24.novembra plkst. 6.30 līdz 25.novembra plkst. 6.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma 41 izsaukumu – deviņus uz ugunsgrēku dzēšanu, 27 uz glābšanas darbiem, bet pieci izsaukumi bija maldinājumi.

Plkst. 18.21 VUGD saņēma izsaukumu uz Mātera ielu Jelgavā, kur piecstāvu dzīvojamās mājas dzīvoklī bija izcēlies ugunsgrēks. Notikuma vietā ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka dzīvoklī deg sadzīves mantas 20m2 platībā un no tā ir evakuējušies pieci cilvēki. Ugunsdzēsēji glābēji nodzēsa ugunsgrēku un pārbaudīja apkārt esošos dzīvokļus – vienā no tiem bija izveidojies viegls sadūmojums un nostrādāja dūmu detektors. Darbs notikuma vietā noslēdzās plkst. 19.46.

Plkst. 18.01 ugunsdzēsēji glābēji saņēma izsaukumu uz Bruņinieku ielu Rīgā, kur piecstāvu dzīvojamā jūtams sadūmojums. Ierodoties notikuma vietā konstatēts, ka otrā stāva dzīvoklī deg sadzīves mantas 10m2 platībā. No degošā dzīvokļa izglābts cilvēks, kurš bija cietis. Plkst. 19.42 ugunsgrēks likvidēts.

Plkst. 16.33 VUGD saņēma izsaukumu uz Saulkrastu novada Sējas pagastu, kur noticis ceļu satiksmes negadījums. Notikuma vietā konstatēts, ka notikusi divu smago un vieglās automašīnas sadursme. Notikuma vietā strādāja 19 ugunsdzēsēji glābēji, kas sakārtoja ceļa braucamo daļu un no automašīnām atbrīvoja trīs cilvēkus, kuriem Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta mediķi konstatēja nāvi. Konstatēts, ka no smagajām automašīnām notika degvielas noplūde, kas apturēta un izlijusī degviela savākta, izmantojot absorbentu. Plkst. 00.34 VUGD darbu notikuma vietā pabeidza.

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji glābēji steidzās arī uz izsaukumiem, kuros dega atkritumi, sadzīves mantas, šķeldas kaudze, sodrēji trīs ēku dūmvados, saimniecības ēka, ēkas palīgtelpa un divas vieglās automašīnas.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI