DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
21. novembrī, 2022
Lasīšanai: 4 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Labklājība

Rīgā norisināsies augsta līmeņa Dažādības un iekļaušanas forums

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Otrdien, 22.novembrī, plkst.10.00 Latvijas Nacionālā bibliotēkā norisināsies pirmais “Dažādības un iekļaušanas forums”. Forums pulcēs biznesa profesionāļus, valsts un pašvaldību pārstāvjus, komunikācijas ekspertus un mediju, lai diskutētu par dažādības un iekļaušanas nozīmi sabiedrības saliedētības veicināšanā.

“Dažādības un iekļaušanas politika ir kļuvusi par neatņemu uz attīstību vērstas uzņēmējdarbības sastāvdaļu, vienlaikus aizvien vairāk pašvaldību izprot iekļaujošas vides ietekmi kā uz investīciju un tūrisma piesaisti, tā arī uz iedzīvotāju labbūtības veicināšanu. Dažādības pieņemšana ir saliedētas sabiedrības pamatā, kas tieši korelē ar tautsaimniecības attīstību, kas savukārt ir ārkārtīgi nozīmīgi pašreizējās ekonomiskās krīzes apstākļos,” min Sabiedrības integrācijas fonda direktore Zaiga Pūce.

“Šajā laikā dažādības jautājumi kļuvuši arī par daļu no kara un apdraudējuma propagandas. Cīņa par un pret Rietumu vērtībām, dažādības perspektīvas iekļaušana informatīvajā telpā tiešā veidā ietekmē arī cilvēku drošības izjūtu. Sabiedrības emocionālās spriedzes apstākļos nepieciešams meklēt vienojošo un pretoties mākslīgi radītiem saspīlējumiem, tādējādi radot drošus darba un dzīves apstākļus ikvienam iedzīvotājam,” – Dažādības un iekļaušanas foruma būtību skaidro Kaspars Zālītis, Latvijas Dažādības hartas vadītājs. 

Foruma laikā tiks prezentēti jaunākie pētījuma dati sadarbībā ar KPMG Latvija un Flandrijas Ārlietu departamentu par neiecietības ietekmi uz Latvijas ekonomiku un sniegtas rekomendācijas situācijas uzlabošanai. Foruma laikā tiks prezentēti dažādi labās prakses piemēri no uzņēmumiem Latvijā un reģionā, kā arī sniegti ieteikumi iekļaujošākas darba vides veidošanai dažādām sabiedrības grupām.

Forumā piedalīsies NATO ģenerālsekretāra vietniece Baiba Braže, Rīgas domes priekšsēdētājs Mārtiņš Staķis, Sabiedrības integrācijas fonda sekretariāta direktore Zaiga Pūce, Deutsche Welle Rīgas biroja vadītājs Juri Rescheto, kā arī runātāji no Rīgas domes priekšsēdētāja biroja, Viļņas domes priekšsēdētāja biroja, Cēsu novada domes prieksšēdētāja vietnieks,  pārstāvji no KPMG Latvija, Ārvalstu investoru padomes, KANTAR Latvija, Baltijas mediju ekselences centra, Printful, SEB bankas un SEB Global Services, un Korporatīvās ilgtspējas un atbildības institūta. 

Foruma īpašā viešņa būs bijusī Satversmes tiesas tienese, tiesību zinātņu doktore, profesore Sanita Osipova. 

Dalība forumā ir bezmaksas un klātienē ar reģistrāciju. Forumu tiesšaistē varēs vērot arī TVNET porālā, kā arī Latvijas dažādības hartas un Sabiedrības integrācijas fonda Facebook lapās. Foruma detalizēta programma un reģistrācijas pieejama saitē: https://www.diversity.lv/lv/forums2022/.

Pasākumu iedvesmo Vācijas Ārlietu ministrija un Sabiedrības integrācijas fonds. Forumu organizē Latvijas dažādības harta, Korporatīvās ilgtspējas un atbildības institūts un LGBT un viņu draugu apvienību “Mozaīka”.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI