DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
16. novembrī, 2022
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde

Edvards Smiltēns Turcijas vēstniecei: esam cieši sabiedrotie drošības jomā un kopā varam pārvarēt visas grūtības

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>

“Turcijai un Latvijai ir aktīva sadarbība drošības jomā, mēs esam cieši partneri NATO aliansē. Krievijas iebrukums Ukrainā vēl vairāk aktivizējis mūsu sadarbību. Ukrainā notiekošais ietekmē visu pasauli, un šī brīža ģeopolitisko notikumu kontekstā ciešai līdzīgi domājošo valstu sadarbībai ir vēl jo lielāka nozīme. Kopā mēs varam pārvarēt grūtības,” sacīja Saeimas priekšsēdētājs Edvards Smiltēns, trešdien, 16.novembrī, iepazīšanās vizītē parlamentā tiekoties ar Turcijas Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieci Latvijas Republikā Šuli Eztunči (Şule Öztunç).

Saeimas priekšsēdētājs pauda atzinību Turcijai par palīdzību, ko tā sniegusi Ukrainai, kā arī lomu sarunās jautājumā par Ukrainas graudu eksportu.

Spriežot par valstu sadarbības padziļināšanas iespējām, vēstniece izcēla ekonomikas jomu, un puses pārrunāja arī jautājumu par investīcijām. Vēstniece akcentēja arī tūrisma paplašināšanas iespējas, paužot gandarījumu par pieaugošo Latvijas tūristu skaitu Turcijā.

Puses pārrunāja parlamentārā dialoga nozīmību, spriežot par parlamentāro sadarbības grupu lomu kontaktu stiprināšanā.

Saeimas priekšsēdētājs sarunā arī pauda līdzjūtību Turcijai saistībā ar pagājušās nedēļas nogalē notikušo teroruzbrukumu. Svētdien notikušajā sprādzienā Stambulas centrā bojā gājuši vismaz seši un ievainoti vairāki desmiti cilvēku.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI