DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
15. novembrī, 2022
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde

Edvards Smiltēns: pateicamies Francijai par nozīmīgo ieguldījumu Baltijas drošībā

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Latvija augstu novērtē Francijas solidaritāti, sniedzot nozīmīgu ieguldījumu Baltijas reģiona drošībā – gan stiprinot NATO paplašinātās klātbūtnes kaujas grupu Igaunijā, gan piedaloties gaisa telpas patrulēšanā. To uzsvēra Saeimas priekšsēdētājs Edvards Smiltēns, otrdien, 15.novembrī, parlamentā tiekoties ar Francijas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieci Latvijas Republikā Aurēliju Ruajē-Gunēnu (Aurélie Royet-Gounin).

Krievijas karš Ukrainā ir padarījis Eiropu tik vienotu, kā nekad, un galvenā prioritāte kontinentā patlaban ir drošība, bija vienisprātis abas amatpersonas. Nav šaubu, ka ir svarīgi turpināt sniegt atbalstu Ukrainai un aktīvi iesaistīties tās atjaunošanas darbos pēc kara. Gan Latvija, gan Francija plānojušas piedalīties karadarbībā smagi cietušā Čerņihivas apgabala atjaunošanā.  

Vienlaikus šis ir arī jaunu iespēju un drosmīgu lēmumu laiks, atzīmēja E.Smiltēns.  Latvija ir ieinteresēta gan attīstīt parlamentāros sakarus ar Franciju, gan meklēt jaunas sadarbības iespējas ekonomikā, pauda Saeimas priekšsēdētājs. Kā perspektīvas sadarbības nozares Latvija saskata digitālo tehnoloģiju jomu, aizsardzības industriju, kā arī klimata un enerģētikas sektoru.

Sarunas dalībnieki uzsvēra arī preses brīvības un medijpratības būtisko nozīmi laikā, kad cilvēku prātus tik spēcīgi ietekmē propaganda un dezinformācija. E.Smiltēns uzsvēra, ka Latvija sniedz atbalstu Krievijas un Ukrainas neatkarīgajiem žurnālistiem, kuri strādā emigrācijā un cenšas sniegt Krievijas iedzīvotājiem objektīvu informāciju par notiekošo.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI