DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
28. septembrī, 2022
Lasīšanai: 4 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Politika

Iespēja pieteikt balsošanu atrašanās vietā vēlētājiem, kuri veselības stāvokļa dēļ nevarēs nobalsot vēlēšanu iecirknī

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Šajā nedēļā vēlētāji, kuri veselības stāvokļa dēļ nevarēs nokļūt 14. Saeimas vēlēšanu iecirknī, var pieteikt balsošanu savā atrašanās vietā.

Lai pieteiktos balsot atrašanās vietā, jāuzraksta iesniegums, kurā jānorāda vēlētāja vārds, uzvārds, personas kods, precīza adrese, kur jāierodas vēlēšanu komisijai. Vēlams norādīt arī tālruni, kā vēlēšanu komisija var ar vēlētāju vai vēlētāja uzticības personu sazināties nepieciešamības gadījumā, kā arī jānorāda, vai vēlētājs neatrodas izolācijā, mājas karantīnā vai pašizolācijā saistībā ar Covid-19 infekciju. Pieteikums obligāti jāparaksta.

Pieteikums jāiesniedz vēlētāja atrašanās vietai tuvākajā vēlēšanu iecirknī iecirkņa darba laikā. Pieteikt balsošanu vēlētāja atrašanās vietā var jebkura vēlētāja uzticības persona.

Līdz vēlēšanām vēlēšanu iecirkņi vēlētāju iesniegumus pieņems šādā darba laikā - trešdien, 28. septembrī, no pulksten 17.00 līdz 20.00, ceturtdien, 29. septembrī, no pulksten 9.00 līdz 12.00, piektdien, 30. septembrī no pulksten 10.00 līdz 16.00.

Otra iespēja, kā pieteikties balsošanai atrašanās vietā, ir nosūtīt elektroniski parakstītu iesniegumu e-pastā savas pašvaldības vēlēšanu komisijai. Arī šo pieteikumu, ja vēlētājam nav elektroniskā paraksta, vēlētāja vārdā var parakstīt un iesniegt vēlētāja uzticības persona.

Balsošanu vēlētāja atrašanās vietā vēlēšanu iecirkņu komisijas nodrošinās vēlēšanu dienā, 1. oktobrī.

Pieteikt balsošanu vēlētāja atrašanās vietā iespējams arī vēlēšanu dienā, 1. oktobrī. Ja vēlēšanu iecirkņa komisija pieteikumu saņems vēlēšanu dienā līdz pulksten 12.00, pieteikums noteikti izpildāms. Savukārt, ja pieteikums saņemts pēc pulksten 12.00, to izpildīs, ja vēlēšanu komisijai būs iespējams ierasties pie vēlētāja līdz vēlēšanu iecirkņu slēgšanai, plkst. 20.00.

Lai piedalītos 14.Saeimas vēlēšanās, vēlētājam nepieciešama derīga Latvijas pilsoņa pase vai Latvijas pilsoņa personas apliecība. 14.Saeimas vēlēšanās personas identitātes apliecināšanai atļauts izmantot arī pasi vai personas apliecību, kurai derīguma termiņš beidzies, sākot no 2020. gada 1. marta jeb laika, kad Latvijā sākās Covid-19 pandēmija un dokumentu nomaiņa bija apgrūtināta.

Vēlētāju uzskaitei un principa “viens vēlētājs – viena balss” nodrošināšanai 14.Saeimas vēlēšanās tiek izmantots elektronisks tiešsaistes vēlētāju reģistrs, un spiedogs pasē par dalību vēlēšanās vairs netiek likts.

Informācija par vēlēšanu iecirkņu adresēm un darba laiku ir pieejama CVK interneta vietnē www.cvk.lv, pa tālruni 67049999 vai pašvaldībās. CVK uzziņu tālrunis strādā katru dienu, no pulksten 9.00 līdz 20.00, bet 30. septembrī un vēlēšanu dienā, 1. oktobrī, tālruņa darba laiks būs no pulksten 7.00 līdz 24.00.

14.Saeimas vēlēšanām Latvijā ir izveidoti 949 vēlēšanu iecirkņi, bet ārvalstīs 81 vēlēšanu iecirknis.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI