DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
20. septembrī, 2022
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ekonomika

Kravas vilcienos atklāj gandrīz 280 000 kontrabandas cigarešu

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Muitas pārvaldes amatpersonas, veicot kravas vilcienu kontroli, atklāja nedeklarētas cigaretes, kas bija paslēptas čuguna kravās un lokomotīves ventilācijas sistēmā. Kontroles rezultātā izņemtas 279 886 cigaretes jeb 13 994 paciņas kontrabandas cigarešu.

Vakar, 2022.gada 19.septembrī, Indras muitas kontroles punktā, pārbaudot no Baltkrievijas iebraukuša kravas vilciena sastāvu, muitas kinologam ar dienesta suni radās aizdomas par nedeklarētu preču pārvietošanu vagonā ar čuguna kravu. Sadarbībā ar Valsts robežsardzes (VRS) amatpersonām tika veikta fiziskā kontrole un atklāts, ka četros vagonos paslēpti iepakojumi ar cigaretēm. Tajos atradās 130 000 cigarešu "Minsk", "NZ", "Premjer" un "Queen" (6 500 paciņas cigarešu) ar Baltkrievijas Republikas akcīzes nodokļa markām.

17.septembrī, veicot kravas vilcienu kontroli Indras muitas kontroles punktā, muitas kinologs ar darba suni atklāja kontrabandas cigarešu slēptuvi lokomotīves ventilācijas sistēmā. Sadarbībā ar Valsts robežsardzes amatpersonām tika veikta kontrole, tās rezultātā izņemtas 49 900 cigaretes "Premjer" un "NZ" (2495 paciņas cigarešu) ar Baltkrievijas Republikas akcīzes markām.

 Arī 12.septembrī muitas kinologs ar darba suni atklāja nedeklarētas cigaretes vilcienā, kas iebrauca no Baltkrievijas Republikas puses un ieveda čuguna kravas. Divos vagonos bija paslēptas kartona kārbas, kurās atradās 50 000 cigarešu "Premjer" un  "Queen" jeb 2500 paciņas cigarešu.

Savukārt Rīgas brīvostas muitas kontroles punkta amatpersonas 17.septembrī, pamatojoties uz uzņēmuma pārstāvja sniegto informāciju par kravas izkraušanas laikā konstatētām cigaretēm, veica no Krievijas ievestās čuguna kravas padziļināto kontroli. Tās rezultātā tika izņemtas 49 986 cigaretes "Minsk", "Premjer" un "Queen" ar Baltkrievijas Republikas akcīzes markām.

Valstij nesamaksāto nodokļu summa par izņemtajām cigaretēm ir aptuveni 49 tūkstoši eiro.

Muitas kontroles laikā konstatējot noziedzīga nodarījuma pazīmes, lietu materiāli nodoti VID Nodokļu un muitas policijas pārvaldei lēmumu pieņemšanai par kriminālprocesa uzsākšanu.

VID tīmekļvietnes sadaļā “Muita/Noderīgi/Kontrabandas cigaretes/Statistika” ir iespēja sekot līdzi, kāds ir novērstās kontrabandas apjoms šajā jomā.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI