DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
16. septembrī, 2022
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ārlietas

Ārlietu ministrs E.Rinkēvičs ANO Ģenerālajā asamblejā ar partneriem un ANO augstākajām amatpersonām pārrunās Krievijas agresiju Ukrainā

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>

No 2022. gada 18. līdz 24. septembrim ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs uzturēsies Ņujorkā, lai piedalītos Apvienoto Nāciju Organizācijas Ģenerālās asamblejas (ANO ĢA) 77. sesijas augsta līmeņa nedēļas pasākumos.

19. septembrī ārlietu ministrs piedalīsies ANO Izglītības transformācijas samita atklāšanā, savukārt 20. septembrī ministrs apmeklēs ANO ĢA 77. sesijas augsta līmeņa nedēļas galveno pasākumu - vispārējo debašu atklāšanu, kurā ar uzrunu 21. septembrī uzstāsies Latvijas Valsts prezidents Egils Levits.

E. Rinkēvičs piedalīsies Baltijas valstu prezidentu sarunā ar ANO ģenerālsekretāru Antoniu Gutērrešu (António Guterres), kā arī tiksies ar ANO ĢA 77. sesijas prezidentu Čabu Kēresi (Csaba Kőrösi).

Ministram paredzēta dalība Eiropas Savienības ārlietu ministru sanāksmē, kā arī vairāku citu valstu rīkotajos pasākumos par Krievijas atbildību agresijā pret Ukrainu, par krīzi Baltkrievijā un tās ietekmi uz reģionālo un globālo drošību, par dezinformāciju un mediāciju. Līdztekus ANO ĢA augsta līmeņa nedēļas pasākumiem E. Rinkēvičam paredzētas divpusējas tikšanās ar virkni ārlietu ministriem no Latīņamerikas un Karību, Āfrikas, Eiropas, Āzijas un Klusā okeāna reģiona valstīm. 

Vizītes laikā ārlietu ministrs tiksies ar tautiešiem un trimdas latviešu organizāciju pārstāvjiem, lai atklātu piemiņas plāksni Daugavas Vanagu namā Ņujorkā, kurā savulaik mājvietu rada gan “Baltiešu aicinājuma Apvienotajām Nācijām” (BATUN) birojs, gan pirmā Latvijas pārstāvniecība Apvienotajās Nācijās.  

Informācijai

ANO ĢA 77. sesijas augsta līmeņa nedēļa Ņujorkā notiek no 19. līdz 26. septembrim. Latviju augsta līmeņa nedēļas pasākumos pārstāvēs Valsts prezidents Egils Levits un ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI