DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
13. septembrī, 2022
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Robežšķērsošana

12. septembris uz valsts robežas un iekšienē

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Pirmdien, 12. septembrī, Valsts robežsardzes amatpersonas uz ārējām robežām un valsts iekšienē konstatēja 42 likumpārkāpējus.

Uz ārējām robežām konstatēti 20 robežpārkāpēji, tai skaitā:

  • Konstatēts viens ārzemnieks ar viltotiem dokumentiem

Terehovas robežkontroles punktā konstatēts viens Ukrainas pilsonis, kurš robežsargiem uzrādīja viltotu Ukrainas transportlīdzekļa vadītāja apliecību. Par viltotu dokumentu izmantošanu uzsākts kriminālprocess. Kriminālprocesa ietvaros viltotie dokumenti izņemti.

  • Aizturēta viena meklēšanā esoša persona

Lidostas „Rīga” robežkontroles punktā konstatēts viens uz Taškentu izceļojošs Zviedrijas pilsonis, kurš atrodas policijas meklēšanā. Persona aizturēta un nodota Valsts policijas amatpersonām.

  • Ieceļošana Latvijā liegta četriem ārzemniekiem

Lidostas „Rīga” robežkontroles punktā ieceļošana Latvijā liegta trīs Uzbekistānas pilsoņiem, jo ārzemniekiem nebija derīgas vīzas vai uzturēšanās atļaujas, vienam Uzbekistānas pilsonim, jo ārzemnieks nevarēja pamatot ieceļošanas un uzturēšanās mērķi. Personas atgrieztas uz izceļošanas valsti.

  • Uzturēšanās nosacījumu pārkāpumi konstatēti astoņiem ārzemniekiem

Vientuļu, Terehovas, Silenes, Pāternieku un Lidostas „Rīga” robežkontroles punktā konstatēti trīs Ukrainas, trīs Uzbekistānas, viens Kirgizstānas un viens Tadžikistānas pilsonis, kuri bija pārkāpuši uzturēšanās nosacījumus (pārsniegts vīzā vai bezvīzu režīma noteiktais uzturēšanās laiks, nav derīgas vīzas vai uzturēšanās atļaujas) Šengenas zonas valstīs. Personas sauktas pie administratīvās atbildības.

Veicot imigrācijas kontroles pasākumus valsts iekšienē, ieceļošanas vai uzturēšanās noteikumu pārkāpumi konstatēti trīs personām – vienam Igaunijas, vienam Moldovas un vienam Krievijas pilsonim.

Par pārkāpumiem transportlīdzekļu un kuģošanas līdzekļu ekspluatācijas jomā Valsts robežsardzes amatpersonas saukušas pie administratīvās atbildības vai liegušas šķērsot robežu 20 personām – sešiem Krievijas, pieciem Baltkrievijas, diviem Vācijas, vienam Latvijas, vienam Ukrainas, vienam Azerbaidžānas, vienam Bulgārijas, vienam Rumānijas, vienam Serbijas un vienam Čehijas pilsonim.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI