DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
06. septembrī, 2022
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

Aizsardzības ministrs apmeklēs ASV Jūras spēku desantkuģi “USS Kearsarge”

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Rīgas ostā ieradies ASV Jūras spēku desantkuģis “USS Kearsarge”.

FOTO: Gatis Dieziņš, Aizsardzības ministrija.

Rīt, 7. septembrī, aizsardzības ministrs Artis Pabriks kopā ar ASV vēstnieku Latvijā Džonu Kārvailu (John Carwile) apmeklēs ASV Jūras spēku “Wasp” klases amfībiju desantkuģi “USS Kearsarge”, kas ieradies vizītē Rīgas ostā pēc dalības militārās mācībās Baltijas jūrā.

“ASV desantkuģa “USS Kearsarge” vizīte Rīgā ir vēsturisks un īpaši nozīmīgs notikums laikā, kad Ukrainā turpinās Krievijas izraisītais karš un Eiropa saskaras ar jauniem drošības izaicinājumiem. Piedaloties militārajās mācībās Baltijas jūrā, ASV no jauna apstiprina savu gatavību turpināt nozīmīgo ieguldījumu Baltijas reģiona, mūsu valsts un ikviena iedzīvotāja drošības stiprināšanā,” uzsver A. Pabriks.

Kuģa apmeklējuma laikā aizsardzības ministrs tiksies ar Amfībiju desantkuģu reaģēšanas grupas “Kearsarge” komandieri kapteini Āronu Kelliju (Aaron Kelley), 22. Jūras kājnieku reaģēšanas vienības komandieri pulkvedi Polu Meridu (Paul Merida) un desantkuģa “USS Kearsarge” komandieri kapteini Tomu Fosteru (Tom Foster).

Amfībiju desantkuģu reaģēšanas grupā “Kearsarge” ietilpst desantkuģis “USS Kearsarge”, kas ir tās vadošais kuģis, “San Antonio” klases kuģis “USS Arlington” (LPD 24), “Whidbey Island” klases kuģis “USS Gunston Hall” (LSD 44) un 22. Jūras kājnieku reaģēšanas vienība, kuras karavīri dien uz visiem trijiem kuģiem.

“USS Kearsarge” bāzes osta atrodas Virdžīnijas štatā, ASV un tas spēj pārvadāt vairāk nekā 2000 jūrnieku un jūras kājnieku.  “USS Kearsarge” uz sava klāja spēj nest vairākus ASV Jūras spēku un Jūras kājnieku gaisa kuģus, tostarp MV-22B “Osprey”, UH-1 Y “Venom”, helikopterus MH-60S “Seahawk” un lidmašīnas AV-8B “Harrier”, kā arī transportlīdzekļus, piemēram, loģistikas transportlīdzekļus, vieglos taktiskos bruņotos transportlīdzekļus un amfībijas.

Amfībiju desantkuģu reaģēšanas grupa “Kearsarge” un Jūras kājnieku reaģēšanas vienība vairākus mēnešos ir piedalījušās militārajās mācībās Baltijas jūrā, tostarp, šovasar Igaunijas rīkotajās mācībās “Siil 2022” un starptautiskajās militārajās mācībās “BALTOPS 22”, kā arī pēdējā mēneša laikā kopīgos treniņos ar Somijas un Zviedrijas bruņotajiem spēkiem.

ASV ir ilggadējs Latvijas stratēģiskais partneris un sabiedrotais, ieņemot nozīmīgu lomu Latvijas un Baltijas reģiona drošības un stabilitātes stiprināšanā. 

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI