DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
02. septembrī, 2022
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Izglītība

RTU jaunais studiju gads sāksies ar Iezvanīšanas svētkiem

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Publicitātes foto

Jaunais studiju gads Rīgas Tehniskajā universitātē (RTU) sāksies 5. septembrī, kad 1. kursa studenti tradicionāli pulcēsies RTU studentu pilsētiņā Ķīpsalā, Kolonādē, kur notiks studiju gada ievadpasākums – jauno studentu Iezvanīšanas svētki. Šogad RTU studijas visos trijos studiju līmeņos sāk aptuveni 3500 studentu.

RTU šogad uzņemšanā reflektantu skaits salīdzinājumā ar pagājušo gadu bija lielāks – šogad aptuveni par 13% vairāk topošo studentu RTU izvēlējās kā savu pirmo prioritāti un arī studiju pieteikumu bija vairāk nekā 2021. gadā.

Pieteikumu skaita pieaugums ir tieši inženierzinātņu un augsto tehnoloģiju studiju programmās. Tā ir iepriecinoša ziņa, jo Latvijas darba tirgū trūkst minēto jomu speciālistu, un studentu pieaugums apliecina RTU studiju kvalitātes novērtējumu – ka RTU var augstā līmenī apgūt inženierzinātņu, augsto tehnoloģiju, sociālo un arī humanitāro izglītību.

Iezvanīšanas svētkos no plkst. 10.00 līdz 11.45 jaunie studenti varēs iepazīties ar studiju un ārpusstudiju iespējām RTU – ar visām deviņām fakultātēm un to studentu pašpārvaldēm, kā arī ar iespējām, ko piedāvā RTU Studentu parlaments, RTU Zinātnes un inovāciju centrs, Sporta centrs un Kultūras centrs.

Plkst. 12.00 ar RTU rektora Leonīda Ribicka uzrunu sāksies Iezvanīšanas svētku svinīgā daļa. Tajā jaunie studenti tiks iepazīstināti ar RTU administrāciju, satiks savas fakultātes dekānus, kā arī baudīs koncertu, ko sniegs RTU kultūras kolektīvi.

Pēc svinīgās daļas visi pirmkursnieki organizēti dosies uz savām fakultātēm, kur notiks ievadlekcijas, kā arī varēs iepazīties ar fakultāti, tās vadību, studentu pašpārvaldi un jaunajiem kursabiedriem.

Pasākumu organizē RTU Studentu parlaments.

RTU ir mūsdienīga, starptautiski pazīstama un prestiža vienīgā daudznozaru tehniskā universitāte Latvijā. RTU deviņās fakultātēs iespējams apgūt daudzpusīgu izglītību augstajās tehnoloģijās un inženierzinātnēs, kā arī sociālajās un humanitārajās zinātnēs.

Līdz ar Būvniecības inženierzinātņu fakultātes atjaunotās ēkas atklāšanu 1. septembrī RTU noslēdza būtisku posmu Ķīpsalas studentu pilsētiņas infrastruktūras attīstīšanā, un jaunajā studiju gadā visu RTU fakultāšu studenti mācīsies jaunbūvētās vai atjaunotās fakultāšu ēkās.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI