DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
16. augustā, 2022
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Pašvaldības

LPS ar labklājības ministru un Ekonomikas ministriju pārrunās situāciju ar energoresursu pieejamību

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Latvijas Pašvaldību savienība (LPS) trešdien, 17.augustā apvienotajā Tautsaimniecības komitejas un Veselības un sociālo jautājumu komitejas sēdē  ar labklājības ministru Gati Eglīti, Ekonomikas ministrijas pārstāvjiem un Latvijas Siltumapgādes uzņēmumu asociāciju pārrunās aktuālo situāciju saistībā ar nākamo apkures sezonu un energoresursu pieejamību.

Uz sēdi aicināti pārstāvji no Ekonomikas ministrijas, Labklājības ministrijas, Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas, Latvijas Siltumapgādes uzņēmumu asociācijas un Būvniecības valsts kontroles biroja.

Pagājušajā nedēļā LPS kopīgi ar Latvijas Siltumapgādes uzņēmumu asociāciju  Ministru prezidentam Krišjānim Kariņam un ekonomikas ministrei Ilzei Indriksonei nosūtīja priekšlikumus situācijas stabilizēšanai gāzes un šķeldas tirgū, kas vienlaikus novērstu patlaban pastāvošās nepilnības energoresursu tirgū:  siltumapgādes uzņēmumiem, kas apkurei izmanto gāzi, patlaban nav iespējas noslēgt līgumus par gāzes iegādi uz visu apkures sezonu; siltumapgādes uzņēmumiem, kas apkurei izmanto šķeldu, nav iespējas nopirkt kurināmo par cenu, kas atbilst reālajai situācijai un kas nav mākslīgi paaugstināta nolūkā gūt maksimālu peļņu.

Apvienotajā komiteju sēdē par situāciju gāzes tirgū ziņos Ekonomikas ministrijas valsts sekretāra vietnieks Edijs Šaicāns un Latvijas Siltumapgādes uzņēmumu asociācijas prezidente Ina Bērziņa-Veita. Tāpat plānots pārrunāt situāciju šķeldas tirgū, tostarp pieejamību un cenu, tarifu prognozes un iespējamo valsts intervenci šķeldas tirgus sakārtošanā. Ņemot vērā energoresursu tarifu straujo pieaugumu, darba kārtībā iekļauts jautājums par grozījumiem Energoresursu cenu ārkārtēja pieauguma samazinājuma pasākumu likumā, kas paredz siltumenerģijas izmaksu pieauguma kompensāciju mājsaimniecībām.

Komitejas sēde sāksies plkst.13, un tā būs skatāma arī tiešraidē, LPS mājaslapā sadaļā "Tiešraides, Videoarhīvs".

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI