DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
15. augustā, 2022
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Vide

Ūdensputnu medību sezona sākusies mierīgi

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Sestdien, 13. augustā, tika atklāta ūdensputnu medību sezona. Valsts meža dienests kopā ar Valsts policiju medību sezonas atklāšanas dienā veica medību kontroli par drošības prasību ievērošanu medībās. Kontroles laikā tika pārbaudīti 77 mednieki un konstatēti septiņi medības reglamentējošo normatīvo aktu pārkāpumi.

Ūdensputnu medību sezona tika atklāta 13. augustā plkst. 16.00. Lai pievērstu mednieku uzmanību medību drošības prasību ievērošanai, medību sezonas atklāšanas dienā Valsts meža dienests sadarbībā ar Valsts policiju pārbaudīja 77 medniekus. Pārbaužu laikā tika konstatēti septiņi medības reglamentējošo normatīvo aktu pārkāpumi, tai skaitā viens medību drošības prasības pārkāpums – laivā novietots pielādēts medību ierocis. Pārējos gadījumos pārkāpumi bija saistīti ar medību tiesību izmantošanu un medību dokumentāciju.

Ūdensputnu medību sezonas sākumā, no 13. augusta līdz 14. septembrim, ūdensputnus atļauts medīt trešdienās, sestdienās un svētdienās, bet no 15. septembra līdz 30. novembrim –  katru dienu. Publiskajās ūdenstilpēs un to tauvas joslā medījamos ūdensputnus atļauts medīt bez saskaņojuma ar medību tiesību lietotāju, kura medību iecirknī atrodas attiecīgā ūdenstilpe. Medības publiskajos ezeros un upēs, kas atrodas pilsētu teritorijās, atļautas tikai saskaņā ar attiecīgās pašvaldības noteikto medību kārtību. Ja pašvaldība šādu kārtību nav izstrādājusi, medīt pilsētas teritorijā ir aizliegts.

Valsts meža dienests ir vadošā iestāde meža ilgtspējai. Dienests uzrauga meža apsaimniekošanu un izmantošanu, medības reglamentējošo normatīvo aktu prasību ievērošanu, kā arī īsteno meža ugunsapsardzību un uzkrāj informāciju par mežu un tajā notikušo mežsaimniecisko darbību. Valsts meža dienests ir uz attīstību vērsta, mūsdienīgi domājoša iestāde, kura pārmaiņas un ikviena darbinieka profesionalitāti uztver kā gudru ceļu uz izaugsmi. Valsts meža dienests ir pārliecināts, ka pastāvēs, kas mainīsies. Valsts meža dienests ir zemkopības ministra padotībā esoša valsts pārvaldes iestāde.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI