DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
20. jūlijā, 2022
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ārlietas

Ārlietu ministrs ar ANO Tirdzniecības un attīstības konferences ģenerālsekretāri pārrunā pārtikas drošības jautājumus

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>

2022. gada 20. jūlijā ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs tikās ar Apvienoto Nāciju Organizācijas Tirdzniecības un attīstības konferences (UNCTAD) ģenerālsekretāri Rebeku Grīnspanu (Rebeca Grynspan), kura viesojās Rīgā.

E. Rinkēvičs atzīmēja, ka UNCTAD loma un izaicinājumi pieaug, jo atšķirības starp valstīm sociālajā drošībā, izglītībā, dzimumu līdztiesībā un uzturā, īpaši Krievijas agresijas pret Ukrainu dēļ, kļūst arvien lielākas.

Sarunu partneri pārrunāja sankciju jautājumu sasaistē ar graudu un minerālmēslu eksportu no Ukrainas. “Mēs atbalstām starptautisku risinājumu meklēšanu, lai nodrošinātu graudu eksportu no Ukrainas, taču risinājumi graudu un minerālmēslu eksporta jautājumā no Ukrainas nevar tikt pieņemti bez Ukrainas atbalsta un piekrišanas,” sarunā uzsvēra E. Rinkēvičs. 

Tikšanās laikā ministrs pauda nostāju, ka sankcijām pret Krieviju ir jāpaliek spēkā līdz brīdim, kad visi Krievijas spēki tiks izvesti no Ukrainas.

UNCTAD pārraudzībā ir ekonomiskās attīstības un ilgtspējīgas attīstības veicināšana ar fokusu uz tirdzniecības, finanšu, investīciju un tehnoloģiju jautājumiem. Kā valsts, kas pati īstenojusi ekonomikas pārejas reformas, Latvija stingri atbalsta UNCTAD misiju stiprināt attīstības valstu spējas.

Informācijai:

UNCTAD ir dibināta 1964. gadā. UNCTAD darbojas kā forums starpvaldību diskusijām par ekonomiskās attīstības jautājumiem; veic pētījumus, politikas analīzi un datu apkopošanu; sniedz būtisku tehnisko palīdzību, galvenokārt, jaunattīstības valstīm, vismazāk attīstītājām valstīm, un mazākā apjomā arī pārejas ekonomikas valstīm.

2022. gada 20.jūnijā UNCTAD Tirdzniecības un attīstības padome vienbalsīgi apstiprināja Latvijas vēstnieku ANO Ženēvā Bahtijoru Hasanu par tās prezidentu uz vienu gadu.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI