DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
06. jūlijā, 2022
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde

Tautsaimniecības komisija otrreizējai caurlūkošanai Saeimā virza Elektronisko sakaru likumu

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Saeimas Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisija trešdien, 6.jūlijā, atbalstīja izskatīšanai otrreizējā caurlūkošanā Elektronisko sakaru likumu. Tas paredz pārņemt Eiropas Elektronisko sakaru kodeksa normas.

Pārskatot likumu, komisijas deputāti atbalstīja priekšlikumu par uzdevumu Ministru kabinetam līdz šī gada beigām Saeimā iesniegt likumprojektu par Elektronisko sakaru likumā ietvertā saglabājamo datu jomas regulējuma atbilstību Eiropas Savienības tiesību normām un Satversmei. 

Tāpat komisijā atbalstīts priekšlikums, kas paredz noteikt, ka līdz attiecīgo grozījumu spēkā stāšanās dienai elektronisko sakaru komersants saglabājamos datus likumā minētajām institūcijām izsniedz attiecīgajos procesuālajos likumos noteiktajā kārtībā, ja šādu datu izsniegšana ir nepieciešama un attaisnojama. 

Elektronisko sakaru likums Saeimā pieņemts šī gada 2.jūnijā, un likuma normas par saglabājamo datu regulējumu Saeimā pārskatīt otrreiz aicinājis Valsts prezidents Egils Levits. 

Jaunais likums paredz nodrošināt tehnoloģiski neitrālu elektronisko sakaru tīklu un pakalpojumu regulēšanu, tīklu integritāti un savienojamību un pakalpojumu sniegšanas nepārtrauktību. Tāpat likums paredz numerācijas, radiofrekvenču spektra un augstākā līmeņa domēna “.lv” racionālu un efektīvu izmantošanu. 

Likums arī noteic tiesības NEPLP ierobežot piekļuvi tādai Latvijas teritorijā pieejamai tīmekļa vietnei, kurā tiek popularizētas vai pārdotas iekārtas vai piekļuves tiesības, kas nodrošina piekļuvi Latvijā retranslējamo audio un audiovizuālo programmu sarakstā neiekļautai programmai. 

Tāpat likums paredz elektronisko sakaru komersantam īpašus pienākumus ārkārtas situācijās, kā arī Platjoslas pieejamības ģeogrāfiskās informācijas sistēmas izveidi. 

Elektronisko sakaru likums otrreizējā caurlūkošanā vēl jāskata Saeimas sēdē.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI