DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
28. jūnijā, 2022
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

Izmeklējot slepkavību novērsts iespējamā vainīgā pašnāvības mēģinājums

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Publicitātes foto

Meklējot bezvēsts prombūtnē esošu jaunu sievieti, policijai radās aizdomas, ka pret viņu vērsts noziegums. Vakar, vienas dienas laikā policija atrod gan jaunās sievietes mirstīgās atliekas, gan aiztur iespējamo vainīgo personu – viņas paziņu. Izmeklēšanas laikā dienesti novērsa iespējamā vainīgā vīrieša potenciālu pašnāvības mēģinājumu un aizturēja viņu. Šodien vīrietim tiesa jau piemērojusi drošības līdzekli apcietinājumu un izmeklēšana kriminālprocesā turpinās, tostarp skaidrojot notikušā motīvu un precīzākus apstākļus.

Vakar, 27. jūnijā, Valsts policijā tika saņemta informācija, ka no iepriekšējā vakara  bezvēsts prombūtnē atrodas kāda 2003. gadā dzimusi sieviete, kura pēdējo reizi redzēta 26. jūnijā, Ādažu novadā, Carnikavā kopā ar savu paziņu – 2004. gadā dzimušu vīrieti.

Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Kriminālpolicijas pārvaldes 1. biroja 1. un 2. nodaļas darbinieki sadarbībā ar Valsts policijas Kriminālizmeklēšanas pārvaldes 1. nodaļas darbiniekiem nekavējoties sāka saņemtās informācijas pārbaudi un sievietes meklēšanas pasākumus. Un tās pašas dienas pievakarē Carnikavā, meža masīvā likumsargi atrada bezvēsts prombūtnē esošas sievietes līķi ar saskatāmām vardarbīgas nāves pazīmēm.

Vienlaikus vakar ap pulksten 13.30 Valsts policijas rīcībā nonāca informācija, ka bezvēsts prombūtnē esošās sievietes paziņa atrodas Rīgā, uz kādas daudzdzīvokļu mājas jumta un iespējams vēlas veikt pašnāvību. Notikuma vietā nekavējoties ieradās operatīvie dienesti – Valsts policija, kā arī Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests, lai novērstu pašnāvības risku. Veiksmīgas sadarbības rezultātā, jaunais vīrietis tika aizturēts turpmāko procesuālo darbību veikšanai.

Izmeklēšanas laikā vīrietis tika atzīts par aizdomās turēto kriminālprocesā, kas šobrīd kvalificēts pēc 117. panta piektā punkta pazīmēm, proti, par slepkavību pastiprinošos apstākļos, pēc kuras izdarīta līķa apgānīšana, un, par kuru likums paredz mūža ieslodzījumu vai brīvības atņemšanu uz laiku no desmit līdz divdesmit gadiem un probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas. Vīrietim tiesa šodien piemēroja drošības līdzekli apcietinājumu.

Izmeklēšanu kriminālprocesā turpina veikt Valsts policija Rīgas reģiona pārvaldes Kriminālpolicijas pārvaldes 1. biroja 1. nodaļa, šobrīd tiek skaidroti notikušā apstākļi un motīvs.

Valsts policijas atgādina, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr tās vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek pierādīta likumā noteiktajā kārtībā.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI