DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
27. jūnijā, 2022
Lasīšanai: 4 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Satiksme

Apbalvos ceļu satiksmei drošākās pašvaldības

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Lai izceltu pašvaldību paveikto ceļu satiksmes drošības uzlabošanā savā teritorijā un suminātu šajā jomā atbildīgākās vietvaras, trešdien 29. jūnijā plkst. 11.00 norisināsies  “Ceļu satiksmes drošības pašvaldību novērtēšanas indekss 2021” apbalvošanas pasākums.

Ceļu satiksmes drošības padome (CSDP) pirmo reizi ir noskaidrojusi ceļu satiksmei drošākās valstspilsētas un novadus Latvijā. Pēc apbalvošanas ceremonijas notiks paneļdiskusija “Ceļu satiksmes drošība – pozitīvie piemēri, jomas, ko nepieciešams uzlabot. Kādi instrumenti ir pašvaldību rīcībā?”. Pasākuma tiešraidi varēs skatīties Satiksmes ministrijas Facebook lapā un portālā Tvnet.

“Diemžēl statistikas dati par ceļu satiksmes negadījumiem nav iepriecinoši. Turklāt ļoti bieži tieši apdzīvotās vietās notiek negadījumi, kuros cieš mazaizsargātie satiksmes dalībnieki. Tādēļ pašvaldībām ir liela loma ceļu satiksmes drošības uzlabošanā, kas vienlaikus ļauj celt arī kopējo dzīves kvalitāti. Ceru, ka balva par ceļu satiksmē drošāko pašvaldību dos pozitīvu impulsu novadiem un valstpilsētām, ieviešot labāko praksi un pārņemot citviet pārbaudītos veiksmīgos risinājumus,” pauž satiksmes ministrs Tālis Linkaits.

Lai noskaidrotu atbildīgākos  novadus un valstspilsētas, kas pievērš pastiprinātu uzmanību ceļu satiksmes drošībai, eksperti apkopoja un analizēja  ceļu satiksmes negadījumu statistikas datus un faktus, kā arī aptaujāja vietējos iedzīvotājus.

Drošāko pašvaldību indekss norisinās pirmo reizi, un tā mērķis ir izcelt un popularizēt labās prakses piemērus par ceļu satiksmes drošības uzlabošanas iniciatīvām un veicināt izpratni pašvaldību atbildīgo amatpersonu un iedzīvotāju vidū par ceļu satiksmes drošību, sekmējot pakāpenisku ceļu satiksmes drošības uzlabošanu Latvijas pašvaldībās.

Uzvarētāju paziņošana kategorijās “Ceļu satiksmes drošākā pilsēta” un “Ceļu satiksmes drošākais novads” notiks tiešraides apbalvošanas pasākumā 29. jūnijā plkst. 11.00 Satiksmes ministrijas Facebook lapā un portālā Tvnet. Pasākumā piedalīsies satiksmes ministrs Tālis Linkaits, iekšlietu ministrs Kristaps Eklons, Satiksmes ministrijas Sabiedriskā transporta pakalpojumu departamenta direktores vietnieks Jānis Kalniņš un  “Ceļu satiksmes drošības indekss 2021" novadu un valstspilsētu kategorijas uzvarētāju pārstāvji.

Pēc balvu pasniegšanas, plkst. 11.50, sekos paneļdiskusija "Ceļu satiksmes drošība - pozitīvie piemēri, jomas, ko nepieciešams uzlabot. Kādi instrumenti ir pašvaldību rīcībā?" tiks pārrunāts uzvarētāju veikums satiksmes drošības nodrošināšanā. Tāpat dalībnieki diskutēs par konkrētiem pasākumiem, kas ieviešami jau tuvākajā nākotnē. Diskusijā piedalīsies satiksmes ministrs Tālis Linkaits, Valsts Policijas galvenās kārtības policijas pārvaldes satiksmes drošības pārvaldes priekšnieks Juris Jančevskis pilsētplānotājs un atvērto inovāciju kustības "VEFRESH Riga" izpilddirektors Viesturs Celmiņš, CSDD Statistikas datu apstrādes vadītājs Juris Kreicbergs un “Ceļu satiksmes drošības indekss 2021" 1.vietu ieguvēju pārstāvji.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI