DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
18. maijā, 2022
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Tiesu sistēma

No 1. augusta darbu sāks Rīgas pilsētas tiesa

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Trešdien, 18. maijā, Tieslietu padome rakstveida procesā pieņēma lēmumus attiecībā uz rajonu (pilsētu) tiesu skaitu Latvijā un noteica apvienotās Rīgas pilsētas tiesas tiesnešu skaitu. 

Tieslietu padome nolēma, ka no 2022. gada 1. augusta Latvijā būs deviņas rajonu (pilsētu) tiesas, kā arī precizēja pirmās instances tiesu darbības teritorijas atbilstoši šobrīd spēkā esošajam Administratīvo teritoriju un apdzīvoto vietu likumam. Tāpat Tieslietu padome noteica, ka Rīgas pilsētas tiesā ar 2022. gada 1. augustu strādās 122 tiesneši.

Par Administratīvās apgabaltiesas priekšsēdētāja pienākumu izpildītāju Tieslietu padome iecēla šīs tiesas tiesnesi, tiesas priekšsēdētāja vietnieci Sanitu Kanenbergu. Priekšsēdētāja amata pienākumus Sanita Kanenberga pildīs līdz brīdim, kad atklāta konkursa rezultātā tiks iecelts jaunais tiesas priekšsēdētājs. Līdzšinējais Administratīvās apgabaltiesas priekšsēdētājs Māris Vīgants ar 2022. gada 10. maiju pārcelts uz Rīgas apgabaltiesu.

Papildu informācija:

Pamatojoties uz likuma “Par tiesu varu” 32. panta trešo daļu, tiesnešu kopskaitu rajonu (pilsētu) tiesās un Ekonomisko lietu tiesā, kā arī Administratīvajā rajona tiesā nosaka Saeima pēc Tieslietu padomes priekšlikuma. Savukārt tiesnešu skaitu katrā no tiesām nosaka Tieslietu padome pēc tieslietu ministra priekšlikuma.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI