DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
18. maijā, 2022
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Vide

Latvijas Dabas fonds un projekts LIFE GoodWater IP aicina uz urbāno Ainavu tūri Rīgā, Bieriņos

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Latvijas Dabas fonds šī gada Ainavu tūres turpina ar ainavas un skaņas saspēles piedzīvojumu 28. maijā, Rīgā Bieriņu pusē gar Mārupīti. Šī Ainavu tūre ir veltīta Latvijas Dabas fonda Gada dzīvotnei – pilsētai, un tajā kopā ar ekspertiem atklāsim dabas daudzveidību, kas slēpjas urbānajā vidē. Ainavu tūre ir Latvijas Dabas fonda organizēts izzinošs pārgājiens kopā ar dabas ekspertiem, ko papildina ar ainavu saskanīgs koncerts.

Urbānā Ainavu tūre notiks 28. maijā no plkst. 11.00 Mārupītes meža parka teritorijā, Bieriņos. Pārgājienā iepazīsim Mārupītes ielejas ainavu, dabu un apkārtnes teritorijas, vēsturisko apbūvi un kultūras vietas – I.Rankas skulptūru dārzu, Budas un Bieriņu muižas u.c., kā arī klausīsimies leģendās, stāstos un atmiņās. Bieriņi, pateicoties labiem barošanās apstākļiem, ir putniem bagāta vieta. Ceļā noteikti dzirdēsim dziedātājputnus, iespējams, manīsim arī vistu vanagu, žubītes, ķivuļus, ķauķus, strazdus, dzeņus, paceplīšus, sarkanrīklītes un pat pupuķi.

Ainavas un tajā mītošo dabas daudzveidības un kultūrvēstures stāstu stāstīs vietējie iedzīvotāji: arhitekte, pilsētplānotāja Māra Kalvāne, Latvijas Nacionālā dabas muzeja mikoloģe Inita Dāniele, biologs un putnu gids Arnis Zacmanis, kā arī ornitoloģe Ilze Priedniece, projekta “LIFE GoodWater IP” koordinatore Latvijas Dabas fondā.

Visi dalībnieki bez maksas tiks cienāti ar zupu. Šī ainavu tūre ir ģimenēm ar bērniem draudzīgs pasākums.

Ainavu tūres noslēgumā ar ainavu plkst. 16.00 Rīgā, Bieriņu Ozolplacī saspēlēsies Rīgas Tehniskās universitātes postfolkloras grupa “Daba San”, kura publikai prezentēs savu jauno albumu “Jumi Dzinu!”. Tas ir trešais grupas oriģinālmūzikas albums ar latviešu tautasdziesmu vārdiem, radot jaunas skaņas senām dziesmām, kas veltītas darbam latviešu folklorā. Norises vietā klausītajiem atvēlēts plašs zālājs, kur izvietot līdzpaņemtos pledus vai piknika krēslus. Darbosies kafejnīca.

Dalība Ainavu tūres pārgājienā – bezmaksas, taču iepriekšēja pieteikšanās ir obligāta. Vietu skaits ir ierobežots. Lai pieteiktos, aizpildiet anketu: https://ej.uz/Mārupīti .

Plānotais Ainavu tūres ilgums – 3,5 stundas, kuru laikā noiesim apmēram 6 km.

Pulcēšanās Ainavu tūres pārgājienam paredzēta 28. maijā no plkst. 11.00, pārgājienu sākam plkst. 11.30. Informāciju par pārgājiena sākuma punktu nosūtīsim dalībniekiem individuāli.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI