DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
20. aprīlī, 2022
Lasīšanai: 4 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde

Noskaidrots uzvarētājs konkursā uz Valsts dzelzceļa administrācijas direktora amatu

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>

A.Zidkovs

Noslēdzies konkurss uz Valsts dzelzceļa administrācijas (VDzA) direktora amatu, un par konkursa uzvarētāju atlases komisija vienbalsīgi atzinusi Anduli Židkovu. Konkursa uzvarētājs saņēmis arī nozares ministra apstiprinājumu.

Anduļa Židkova līdzšinējā darbavieta bijusi Ozolnieku novada pašvaldība jeb tagadējā Jelgavas novada pašvaldība. Tur, uzsākot darbu 2017. gadā, A. Židkovs bija izpilddirektors, bet pēc administratīvi teritoriālās reformas – Ozolnieku administrācijas vadītājs un apvienotās pašvaldības Plānošanas un attīstības departamenta direktors.

Gan paralēli darbam Ozolnieku novada pašvaldībā, gan pirms tam konkursa uzvarētājs kā eksperts piedalījies vairākos starptautiskos projektos, sniedzot atbalstu un konsultācijas transporta jomā Moldovas Republikas un Ukrainas atbildīgajām institūcijām.

No 2011. līdz 2014. gadam Andulis Židkovs bijis valdes loceklis VSIA “Autotransporta direkcija”, bet pirms tam – AS “Pasažieru vilciens” valdes priekšsēdētājs. Vēl pirms tam (no 2006. līdz 2009. gadam) potenciālais VDza direktors bijis Satiksmes ministrijas valsts sekretāra vietnieks  un vadījis “Rail Baltica” projekta Nacionālās koordinācijas grupu. A. Židkovs Satiksmes ministrija strādājis arī iepriekš un laikā no 1997. gada līdz 2005. gadam tur ieņēmis dažādus amatus. Starp šiem periodiem Andulis Židkovs gandrīz septiņus gadus bijis VAS “Starptautiskā lidosta “Rīga”” padomes loceklis.

VDzA direktora amata pretendents ir studējis Latvijas Lauksaimniecības universitātē, kur ieguvis ekonomikas maģistra grādu ar specializāciju uzņēmējdarbībā, kā arī inženierzinātnes bakalaura grādu. Tāpat Andulis Židkovs Latvijas Universitātes Starptautisko attiecību institūtā guvis profesionālās augstākās izglītības atestātu, saņemot ārējo sakaru struktūrvienības vadītāja kvalifikāciju. A. Židkovs teicami pārvalda angļu un krievu valodu, kā arī pārzina vācu valodu.

Kā vēstīts iepriekš, atklātais konkurss uz VDzA direktora amatu norisinājās trīs kārtās. Pirmajā kārtā tika izvērtēti pretendentu iesniegtie dokumenti un atbilstība obligātajām prasībām. Otrās kārtas laikā pretendenti atlases komisijai skaidroja savu motivāciju ieņemt šo amatu, atbildēja uz komisijas jautājumiem un izklāstīja savu stratēģisko redzējumu par Valsts dzelzceļa administrācijas ilgtermiņa prioritātēm un attīstību turpmākajos piecos gados. Savukārt uz konkursa trešo kārtu izvirzītie pretendenti tika vērtēti, pārbaudot viņu vadības kompetences: komandas vadīšanu, stratēģisko redzējumu, spēju pieņemt lēmumus un uzņemties atbildību, darbinieku motivēšanu un attīstīšanu, pārmaiņu vadīšanu.

Konkursa uzvarētājs tiek apstiprināts amatā pēc Ministru kabineta lēmuma.

Konkursa pretendentu vērtēšanas komisiju vadīja Valsts kancelejas direktors Jānis Citskovskis, tās sastāvā bija: Ekonomikas ministrijas valsts sekretārs Edmunds Valantis, Satiksmes ministrijas valsts sekretāre Ilonda Stepanova, Satiksmes ministrijas valsts sekretāres vietnieks Dins Merirands un Satiksmes ministrijas Dzelzceļa politikas un infrastruktūras departamenta direktors Kārlis Eņģelis. Tāpat pretendentu vērtēšanā par neatkarīgu novērotāju bija uzaicināta Latvijas Darba devēju konfederācijas ģenerāldirektore Līga Meņģelsone.   

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI