DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
11. aprīlī, 2022
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Veselība

Vairāk nekā trīs tūkstošiem Ukrainas pilsoņu sniegtas konsultācijas par veselības aprūpes pakalpojumu saņemšanas iespējām

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Līdz šim konsultācijas par valsts apmaksātu veselības aprūpes pakalpojumu saņemšanas iespējām Nacionālajā veselības dienestā (NVD) saņēmuši vairāk nekā trīs tūkstoši Ukrainas pilsoņu, kuri ir ieradušies Latvijā dēļ Krievijas militārā iebrukuma Ukrainā. Gandrīz 80 % iedzīvotāju interesējušies par plānveida pakalpojumu saņemšanu, savukārt pārējos gadījumos – palīdzību saistībā ar akūtu vajadzību.

Visbiežāk Ukrainas pilsoņi vēlējušies saņemt konsultāciju par reģistrēšanos pie ģimenes ārsta un kārtību, kā saņemt acu ārsta, ginekologa neirologa, onkoloģijas vai citu speciālistu konsultācijas. Savukārt bērniem ir aktuāla ģimenes ārsta veselības stāvokļa uzraudzība, bērnu profilaktiskās pārbaudes un vakcinācijas saņemšana  noteiktos vecumos, kā arī zobārstniecības pakalpojumi.  

Ārstu konsultācijas un zāļu receptes Ukrainas pilsoņiem visbiežāk nepieciešamas saistībā ar akūtu saaukstēšanos, onkoloģiju, hemodialīzes veikšanu un hroniskām slimībām. Piemēram, astmu, psoriāzi, cukura diabētu, podagru, epilepsiju, dažādām alerģijām, Pārkinsona slimību. Vienlaikus cilvēki konsultējušies par nomierinošo un pretsāpju medikamentu iegādes kārtību.

Konsultācijas par valsts apmaksātu veselības aprūpes pakalpojumu saņemšanas iespējām tiek nodrošinātas Rīgas pašvaldības vienotajā atbalsta centrā Ukrainas iedzīvotājiem vai vēršoties NVD Klientu apkalpošanas centrā pa tālruni 80001234.

Rīgas pašvaldības vienotajā atbalsta centrā konsultācijas tiek sniegtas NVD uzziņu punktā. Lai atvieglotu saziņu ar apmeklētājiem un sniegtu atbalstu, NVD ir pieņēmis darbā jaunu kolēģi –

iedzīvotāju no Ukrainas. Jaunā darbiniece apgūst nepieciešamo informāciju un sniedz konsultācijas ukraiņu valodā.

Ukrainas pilsoņiem Latvijā ir pieejami tie paši valsts apmaksātie veselības aprūpes pakalpojumi un kompensējamās zāles, kas tiek nodrošinātas Latvijas iedzīvotājiem. Ar jautājumiem par tuvāko ģimenes ārsta praksi, ārsta-speciālista konsultācijas saņemšanu un citiem jautājumiem Ukrainas pilsoņi var zvanīt pa bezmaksas informatīvo tālruni 80001234 (pirmdienās – ceturtdienās no plkst. 8:30 līdz 17:00, piektdienās no plkst. 8:30 līdz 15:00). NVD tīmekļvietnes www.vmnvd.gov.lv sadaļā “Veselības aprūpes pakalpojumi Ukrainas pilsoņiem” ir pieejami skaidrojoši materiāli ukraiņu, angļu un latviešu valodā.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI