DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
08. aprīlī, 2022
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Politika

Aicina labo darbu veicējus izvirzīt balvai “Cilvēka izaugsmei”

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Latvijas Pilsoniskā alianse sadarbībā ar ASV vēstniecību Latvijā aicina pieteikt  pretendentus balvu konkursam “Cilvēka izaugsmei”, kurā jau devīto gadu godinās cilvēkus, organizācijas un uzņēmumus, kas nesavtīgi iegulda resursus sabiedrības attīstībā un cilvēka izaugsmē.

Pēdējās nedēļas mums vēlreiz ir parādījušas, cik daudz labu un sirdssiltu cilvēku, kas grūtā brīdī gatavi steigties palīgā līdzcilvēkiem, mīt Latvijā. Tāpēc aicinām atrauties no ikdienas steigas un palūkoties apkārt, pasakot īpašu paldies tiem cilvēkiem, organizācijām vai uzņēmumiem, kas ar saviem darbiem ir palīdzējuši līdzcilvēkiem, padarot to dzīves kvalitāti daudz labāku,” uzsver Latvijas Pilsoniskās alianses direktore Kristīne Zonberga.

Astoņu balvas pastāvēšanas gadu laikā ir godināti 33 balvas “Cilvēka izaugsmei” saņēmēji. Laureātu vidū ir tādas personas kā biedrības “Rīgas pilsētas “Rūpju bērns”” valdes priekšsēdētājs Māris Grāvis, ģimenes tiesību eksperte un Ziemeļlatgales sieviešu biedrības “Ieva” dibinātāja Rudīte Krūmiņa, amatnieks Alvids Pupšis, labdarības fondu “LiveIntegro” biedrības dibinātāja Natalja Novikova, biedrība “Latvijas Bērniem ar kustību traucējumiem”, kustība #paliecmājās, u.c. Ar visiem konkursa laureātiem iespējams iepazīties konkursa mājaslapā.

Ikgadējā Balva cilvēka izaugsmei izceļ pilsoniskās līdzdalības spēku. Kopienas, kas organizē, mobilizē un apvieno, ir spēcīgas un stabilas demokrātijas pamatā,” norāda ASV vēstnieks Latvijā Džons Kārvails

Pieteikumus nominācijām iespējams pieteikt četrās kategorijās:

  1. Par sociālo atbildību un filantropiju – par izciliem sasniegumiem sabiedrības attīstībā, veicot darbu sabiedrības labā, tai dāsni atvēlot laiku, zināšanas, finanšu vai organizatoriskos resursus.
  2. Par izcilu ieguldījumu izglītībā – par izglītības, mācību kvalitātes un pieejamības veidošanu iedzīvotājiem jebkurā dzīves posmā.
  3. Par izcilu ieguldījumu veselībā – par veselīga dzīvesveida veicināšanu, indivīda un sabiedrības veselības un labklājības atbalstīšanu un uzlabošanu, kā arī par nevienlīdzības mazināšanu veselības aprūpes jomā.
  4. Par ieguldījumu Latvijas nākotnē – par bērnu un jauniešu labklājības, veselīgas attīstības sekmēšanu, mīlošas, stabilas aprūpes nodrošināšanu, ieskaitot ārpusģimenes aprūpi.

Pieteikumus konkursam  var iesniegt līdz 31. maijam. Žūrijas komisija izvērtēs pretendentu atbilstību kritērijiem un līdz 10. jūlijam izvirzīs finālistus. Konkursa laureāti tiks godināti apbalvošanas ceremonijā septembrī, kurā katrs balvas laureāts saņems tēlnieces Olgas Šilovas veidoto skulptūru “Asns”. Pretendentus konkursam var pieteikt ikviens interesents elektroniski, aizpildot anketu, kurā iekļauta informācija par balvas pretendentu, pretendenta iniciatīvas aprakstu, mērķi un rezultātu.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI