DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
24. martā, 2022
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Politika

Brīvību Baltkrievijas un Krievijas politieslodzītajiem

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

25. marts ir nozīmīgs datums ne tikai Latvijā, bet šajā datumā tiek atzīmēta arī Baltkrievijas Brīvības diena. Par godu šim datumam organizācijas “Klubs “Māja” – Jaunatne vienotai Eiropai” vienība “Jaunie Eiropas Federālisti” (turpmāk- JEF Latvija) organizē protestu pretī Krievijas vēstniecībai, lai paustu atbalstu politieslodzītajiem, ko apklusinājuši Krievijas un Baltkrievijas asiņainie režīmi.

Jau vairākus gadu desmitus gan Baltkrievijā, gan Krievijā katru dienu tiek vērsti mēģinājumi apklusināt aktīvistus, kuri iestājas pret diktatoriskajiem V.Putina un A.Lukašenko režīmiem. Opozīcijas pārstāvji, neatkarīgie žurnālisti un aktīvisti tiek nogalināti, noindēti vai ieslodzīti cietumā, pamatojoties uz izdomātiem pārkāpumiem. Pēdējo gadu laikā līdz ar 2020.gada falsificētajām Baltkrievijas vēlēšanām, kā arī Krievijas opozīcijas līdera Alekseja Navaļnija saindēšanu, šī problēma tikai aktualizējas. Publiskajā telpā izskan aizvien vairāk prettiesisku pārkāpumu, ko veikuši šie režīmi pret savas valsts iedzīvotājiem, kuri iestājas par brīvību.

Jau no 18. marta visā Eiropā norisinās kampaņa “Democracy Under Pressure” jeb “Demokrātija zem spiediena”, kurā ir iesaistījusies arī Latvija. Kampaņas mērķis ir aizstāvēt un runāt to vārdā, kurus diktatoriskie režīmi ir apklusinājuši. Katru dienu JEF Latvija sociālajos tīklos Instagram un Facebook tiek publicēti videoklipi, kuros tiek attēloti Krievijas un Baltkrievijas režīmu noziegumi pret neatkarīgajiem žurnālistiem un opozīcijas pārstāvjiem, kā arī attēlota šo personu drosme paust savu pretestību. Kampaņas noslēgumā 25.martā plkst. 17:00 tiek organizēts protests pretī Krievijas vēstniecībai kā atbalsts politieslodzītajiem Krievijā un Baltkrievijā, vienlaikus paužot atbalstu arī Ukrainai. Ar šo protestu mēs vēlamies atgādināt visai sabiedrībai, ka šie aktīvisti nav aizmirsti un viņu ciešanas ir pierādījums tam, ka visai pasaulei ir jāiestājas par režīmu maiņu Krievijā un Baltkrievijā, kur tiek ievērotas cilvēktiesības un demokrātija.

JEF jeb “Jaunie Eiropas Federālisti” ir Eiropas līmeņa organizācija, kuras pārstāvniecība ir arī Latvijā. Organizācijas mērķis ir ar dažādu pasākumu palīdzību vairot izpratni par vienotu Eiropu un tās vērtībām. JEF Latvija vīzija ir kļūt par spēcīgu Latvijas jauniešu balsi Eiropā, kas apvieno zinošus, drosmīgus un eiropeiski domājošus jauniešus, lai veicinātu ilgtspējīgas un uz demokrātiskām vērtībām balstītas Eiropas izveidi.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI