DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
24. februārī, 2022
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde

Baltijas Asambleja stingri nosoda Krievijas Federācijas militāro invāziju Ukrainā un Baltkrievijas iesaisti uzbrukumos

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Baltijas Asambleja stingri nosoda Krievijas Federācijas militāro invāziju Ukrainā un Baltkrievijas iesaisti uzbrukumos, teikts ceturtdien, 24.februārī, pieņemtajā Baltijas Asamblejas paziņojumā par Krievijas iebrukumu Ukrainā.

Paziņojumā Baltijas Asambleja neatlaidīgi aicina Krievijas Federāciju nekavējoties apturēt uzbrukumus neatkarīgai, Eiropas Savienības un NATO cieši atbalstītai valstij un neturpināt nekādas provokācijas pret Ukrainu.

“Mēs, Baltijas Asamblejas pārstāvji, esam satriekti par to, ka Krievija tiešām īsteno iebrukumu Ukrainā,” sacīja Baltijas Asamblejas prezidents, Latvijas delegācijas vadītājs Jānis Vucāns, uzsverot, ka notiekošais ir rupjš Ukrainas neatkarības un starptautisko tiesību pārkāpums.

Parlamentārieši paziņojumā vēlreiz apliecina pilnīgu atbalstu Ukrainai un tās tautai, kā arī apņemšanos izmantot visus pieejamos diplomātiskos un politiskos līdzekļus, lai nodrošinātu politisku, militāru un finansiālu atbalstu Ukrainas drošībai.

Baltijas Asambleja aicina starptautisko sabiedrību, tostarp Eiropas Savienību, NATO un citas organizācijas, aktīvi nosodīt Krievijas invāziju Ukrainā un nekavējoties pārtraukt Krievijas centienus graut mieru un drošību Eiropā.

Paziņojumā uzsvērts, ka līdzatbildība ir jāuzņemas Krievijas parlamentāriešiem, kuri balsoja par Austrumukrainā pašpasludināto Doņeckas un Luhanskas “tautas republiku” atzīšanu, tādējādi ļaujot Krievijas karaspēkam īstenot militārus uzbrukumus Ukrainā.

Baltijas Asambleja secina, ka Baltijas valstu parlamentāriešiem ir stingri jāiestājas pret Krievijas Federācijas provokācijām un jāsadarbojas ar citām starptautiskajām organizācijām, lai apturētu bezjēdzīgo un neattaisnojamo agresiju pret Ukrainu un visu Eiropas demokrātisko sabiedrību, teikts paziņojumā.

Informācija par Baltijas Asambleju:

Latvija 2022.gada 1.janvārī uz gadu kļuva par Baltijas Asamblejas prezidējošo valsti.

Baltijas Asambleja ir Latvijas, Igaunijas un Lietuvas parlamentu sadarbības institūcija, kas izveidota 1991.gada 8.novembrī. Asamblejā katru Baltijas valstu parlamentu pārstāv 12-16 deputāti. Asambleja ir koordinējoša un konsultatīva institūcija. Tā ir tiesīga nacionālajiem parlamentiem, valdībām un Baltijas Ministru padomei izteikt savu viedokli rezolūciju, lēmumu, deklarāciju un ieteikumu formā un pieprasīt atbildes par to, kā risināti BA dienas kārtības aktuālie pārrobežu jautājumi.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI