DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
24. februārī, 2022
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Pašvaldības

Pašvaldībā izveidos Iepirkumu pārvaldi un centralizēs iepirkumus

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Rīgas domes Finanšu un administratīvo lietu komitejas sēdē 24. februārī tika lemts atbalstīt Rīgas domes Iepirkumu pārvaldes izveidi.

Jaunā pārvalde, kas būs daļa no pašvaldības Centrālās administrācijas un atradīsies Rīgas pilsētas izpilddirektora pakļautībā, tiek veidota, lai apvienotu vairāku Rīgas pilsētas pašvaldības iestāžu iepirkumu funkcijas vienā struktūrvienībā, daļēji centralizējot iepirkumu veikšanu.

Paredzēts, ka Iepirkumu pārvalde centralizēti veiks iepirkumus, kas pārsniedz Eiropas Savienības noteiktos publisko iepirkumu līgumcenu sliekšņus. Publiskiem piegādes un pakalpojumu iepirkumiem šis slieksnis ir 140 000 eiro, būvniecībai – 5 382 000 eiro un Publisko iepirkumu likuma 2. pielikumā minēto pakalpojumu līgumiem, kas tiek slēgti 10. pantā paredzētajā kārtībā – 750 000 eiro. Pēdējos trīs gados pašvaldība ik gadu veikusi vidēji 65 šāda apjoma iepirkumus. Iepirkumi, kuru paredzamā līgumcena nesasniegs minētās robežvērtības, tiks veikti tāpat kā līdz šim.

Šobrīd iepirkumu process pašvaldībā ir sadrumstalots. Iepirkumu procedūras pašvaldībā tiek atsevišķi nodrošinātas 12 iestādēs, gadā kopā veicot ap 400 iepirkumu. Centralizējot iepirkumus, būs iespējams samazināt to skaitu, jo līdzīgas preces un pakalpojumi tiks iepirkti kopā, tādējādi arī samazinot pašvaldības administratīvos izdevumus un paātrinot lēmumu pieņemšanu. Apvienojot līdzīgus iepirkumus iespējams veicināt pretendentu konkurenci, jo lielāka apjoma iepirkumi piesaista plašāku pretendentu loku, kas savukārt palielina iespējas tikt pie kvalitatīvāka rezultāta.

Izveidojot Iepirkumu pārvaldi, tiks ietaupīti pašvaldības finanšu līdzekļi un uzlabota iepirkumu pārvaldība, to veikšanai izstrādājot un pielietojot vienotu metodoloģiju. Tādējādi iepirkumu veikšanas process kļūs kvalitatīvāks, un iepirkumi kalpos pašvaldības stratēģisko mērķu sasniegšanai.

Iepirkumu pārvalde tiek veidota uz Rīgas domes Juridiskā pārvaldes Plānošanas, iepirkumu un kontroles nodaļas bāzes – darbu pārvaldē turpinās esošie nodaļas darbinieki, kā arī iepirkumu speciālisti, kas pašlaik strādā dažādās pašvaldības iestādēs. Pārvalde darbu sāks šī gada 1.maijā. Tās izveide jāapstiprina domes sēdē.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI