DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
21. janvārī, 2022
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

Aizvadītajā diennaktī saņemti vairāk nekā 80 izsaukumi saistībā ar stiprā vēja postījumiem

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Aizvadītajā diennaktī, laika posmā no šī gada 20. janvāra plkst. 06.30 līdz 21.janvāra plkst. 06.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma 139 izsaukumus – 12 uz ugunsgrēku dzēšanu, 119 uz glābšanas darbiem, bet astoņi izsaukumi bija maldinājumi.

Vakar plkst.16.33 VUGD saņēma izsaukumu uz Mūkusalas ielu Rīgā, ražošanas ēkas, tipogrāfijas, ventilācijas šahtā dega putekļi 20m2 platībā. Pirms VUGD ierašanās no ēkas bija evakuējušies 60 cilvēki. Plkst.17.43 VUGD darbu notikuma vietā pabeidza.

Plkst.20.07 tika saņemts izsaukums uz Ēveles ielu Rīgā, kur sešstāvu kopmītņu tipa ēkas ceturtā stāva virtuvē un plīts bija piededzis ēdiens un eļļa kā rezultātā nostrādāja automātiskā ugunsgrēka atklāšanas un trauksmes signalizācijas sistēma. Pirms VUGD ierašanās no ēkas bija evakuējušies 65 cilvēki. Plkst.20.23 VUGD darbu notikuma vietā pabeidza.

VUGD atgādina: ievērojiet piesardzību gatavojot vai sildot ēdienu! Neatstājiet ēdienu uz ieslēgtas plīts bez uzraudzības!

Aizvadītajā diennaktī saņemti vairāk nekā 80 izsaukumi saistībā ar stiprā vēja postījumiem. Lielākā daļa izsaukumu saņemta no vakardienas plkst.14.00 līdz pusnaktij un lielākoties Kurzemes reģionā. Pārsvarā bija nepieciešams novākt nolūzušus kokus no ceļa braucamās daļas. Atsevišķos gadījumos nolūzuši koki bija uzkrituši uz stāvēšanai novietotām automašīnām. 12 gadījumos novērsti bojātu konstrukciju radīts apdraudējums – lielākoties nocelti vēja atrauti jumtu skārda gabali.

Vakar VUGD palīdzība bija nepieciešama arī Dienvidkurzemes novada Grobiņas pagastā, kur bija avarējis pasažieru autobuss un NMPD mediķiem bija jānogādā divi cietuši cilvēki. Pasažieru autobusi bija avarējuši arī Ventspils novada Tārgales un Užavas pagastā, kā arī Dienvidkurzemes novada Vecpils pagastā, bet Ventspils novada Vārves pagastā bija avarējis mikroautobuss. Visos notikumos cilvēki no transportlīdzekļiem bija evakuējušies pašu spēkiem. Savukārt Augšdaugavas novada Sventes pagastā, kur bija avarējusi vieglā automašīna, NMPD mediķiem tika nodots viens cietis cilvēks un atvienotas avarējušā transportlīdzekļa akumulatoru klemmes.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI