DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
21. decembrī, 2021
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ekonomika

Piešķir papildu finansējumu biznesa inkubatoru un klasteru darbības turpināšanai

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Ministru kabineta š.g. 21. decembra sēdē valdība atbalstīja Ekonomikas ministrijas priekšlikumu piešķirt papildu finansējumu reģionālo biznesa inkubatoru darbības turpināšanai līdz 2023. gada 31. decembrim, kā arī klasteru ietvaros uzsākto projektu īstenošanai līdz 2022. gada 31. decembrim.

Pārdalot neinvestēto finansējumu no ES fondu programmas atbalsts ieguldījumiem ražošanas telpu un infrastruktūras izveidei vai rekonstrukcijai 1 864 738 EUR apmērā, papildus piešķirot valsts budžeta finansējumu 329 070 EUR apmērā, reģionālo inkubatoru darbības turpināšanai līdz 2023. gada beigām novirzīts finansējums 2 193 808 EUR apmērā.

“Biznesa inkubatoru  atbalsta programma ir sevi pierādījusi un turpina pierādīt kā pieprasītu un veiksmīgu instrumentu jaunu un eksportspējīgu uzņēmumu izveidei tieši reģionos. Papildus piešķirtais finansējums ļaus palielināt to komersantu skaitu, kas saņems grantus attīstībai, kā arī varēsim nodrošināt ekspertu konsultācijas un meistarklases jaunajiem uzņēmējiem, lai uzlabotu procesu digitalizāciju un ražošanas efektivizāciju pirmsinkubācijas programmā,” norāda ekonomikas ministrs Jānis Vitenbergs.

Līdz ar šiem grozījumiem, plānots, ka atbalsta programmas ietvaros līdz 2023. gada 31. decembrim kopumā granti tiks sniegti 600 komersantiem un nefinansiāls atbalsts kopumā tiks sniegts 2800 komersantiem.

Detalizēti ar valdības apstiprinātajiem grozījumiem Ministru kabineta 2016.gada 3.maija noteikumos Nr.279 “Darbības programmas “Izaugsme un nodarbinātība” 3.1.1.specifiskā atbalsta mērķa “Sekmēt MVK izveidi un attīstību, īpaši apstrādes rūpniecībā un RIS3 prioritārajās nozarēs” 3.1.1.6.pasākuma “Reģionālie biznesa inkubatori un radošo industriju inkubators” īstenošanas noteikumi” var iepazīties Vienotajā tiesību aktu projektu portālā.

Vienlaikus Ministru kabinets pagarināja projektu īstenošanas laiku ES fondu Klasteru programmā līdz 2022. gada 31. decembrim, kā arī piešķīra papildu finansējumu 158 941 EUR apmērā klasteriem, kuru apstiprinātais ERAF investīciju ieguldījums uz 2021. gada 15. novembri ir vismaz 80% apmērā no kopējā projekta ietvaros piešķirtā ERAF finansējuma.

Covid-19 pandēmijas izraisītā krīze ietekmējusi klasteru dalībnieku plānoto eksporta veicinošo un produktivitātes paaugstinošo atbalsta darbību īstenošanu. Pagarinot projektu īstenošanas laiku par vienu gadu, tiks nodrošināta iespēja klasteru dalībniekiem pārvarēt Covid-19 krīzes izraisītās sekas un nodrošināt klasteru dalībnieku iesaisti starptautiskajās sadarbības platformās, lai saglabātu konkurētspēju un eksportspēju ārvalstu tirgos.

Detalizēti ar valdības apstiprinātajiem grozījumiem Ministru kabineta 2016. gada 5. aprīļa noteikumos Nr. 205 “Darbības programmas “Izaugsme un nodarbinātība” 3.2.1. specifiskā atbalsta mērķa “Palielināt augstas pievienotās vērtības produktu un pakalpojumu eksporta proporciju” 3.2.1.1. pasākuma “Klasteru programma” pirmās projektu iesniegumu atlases kārtas īstenošanas noteikumi” var iepazīties Vienotajā tiesību aktu projektu portālā.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI