DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
03. decembrī, 2021
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ekonomika

Izvērtējums par stacijas tuneļa izmantošanas pieļaujamību nebija pietiekami detalizēts

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Būvniecības valsts kontroles birojs (BVKB), klātienē apsekojot Rīgas dzelzceļa pasažieru stacijas B tuneli, kurā ceturtdien, 2.decembrī, iegruva griesti virs konditorejas, secinājis, ka negadījums noticis, jo dzelzceļa projekta “Rail Baltica” darbos iesaistītā smagā tehnika uzbraukusi uz būvprojektā nenorādītas šahtas, kuras pārsegums neizturējis slodzi un konditorejas palīgtelpā noticis griestu iegruvums.

Sadarbībā ar būvobjekta atbildīgajām personām tuneļa bīstamība tika novērsta uzreiz pēc negadījuma, būvdarbu veicējam pārtraucot būvdarbus un tuneli slēdzot gājējiem.

BVKB būvinspektori gatavos būves pārbaudes atzinumu, nosakot ierobežojumus būvdarbu veikšanai un telpu ekspluatācijai būves daļā, kā arī veicamos pasākumus ekspluatācijas un būvdarbu atsākšanai.

Izvērtējot pieejamo būvniecības dokumentāciju, secināms, ka tuneļa ekspluatācija darbu organizēšanas projektā bija paredzēta, tomēr BVKB uzskata, ka nosacījumi un izvērtējums par būves izmantošanas pieļaujamību būvdarbu laikā nav izstrādāts pietiekami detalizēti.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI