DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
24. novembrī, 2021
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde

Artuss Kaimiņš: Sabiedrisko elektronisko plašsaziņas līdzekļu padome nedrīkst kavēties ar nozarei būtisku jautājumu risināšanu

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

“Skatoties uz Sabiedrisko elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes pirmajās 100 darbības dienās paveikto, rodas jautājums, kāpēc tik lēni rit vairāku sabiedrisko mediju jomai būtisku jautājumu risināšana,” trešdien, 24.novembrī, pēc sēdes sacīja Saeimas Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijas priekšsēdētājs Artuss Kaimiņš.

“Uzklausot Sabiedrisko elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes pārstāvju sniegto informāciju par paveikto, rodas jautājums, vai jaunizveidotā padome orientējas savos galvenajos uzdevumos, jo aizvien nav izsludināts konkurss uz Latvijas Televīzijas valdes locekļu amatiem. Tāpat, kopš Nacionālā elektronisko plašsaziņas līdzekļu padome savas sabiedrisko mediju pārraudzības funkcijas nodevusi jaunizveidotajai padomei, nav īsti neviena, kurš nes atbildību par jautājumiem, kas saistīti ar sabiedrisko mediju saturu, jo ombuda joprojām nav,” sacīja A.Kaimiņš.

Sarunā ar Sabiedrisko elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes pārstāvjiem deputāti pauda bažas par viedokļu daudzveidības nodrošināšanu un redakcionālo neatkarību sabiedriskajos medijos, atzīmējot, ka pašlaik nav skaidrs, kas par to ir atbildīgs un kā to plānots nodrošināt. “Mums jābūt skaidrībai par to, kurš kuru uzrauga, un Sabiedrisko elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes  uzdevums ir sakārtot sistēmu,” akcentēja A.Kaimiņš.

Sabiedrisko elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes pārstāvji komisijas deputātus sēdē informēja par paveikto kopš padomes izveides šī gada 4.augustā. Padomes pārstāvji skaidroja, ka institūcijas izveidē saskārušies ar daudzām neskaidrībām un kapacitātes trūkumu. Drīzumā plānots izsludināt konkursu uz vakantajām Latvijas Televīzijas valdes locekļu amata vietām, pašlaik izsludināts konkurss par ombudu, informēja padome. Tāpat noris darbs pie koncepcijas par apvienota sabiedriskā medija izveidi un darbību. Kā informēja padomes pārstāvji, koncepciju plānots Saeimā iesniegt nākamā gada februārī.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI