DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
23. novembrī, 2021
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde

Plāno arī farmaceitiem noteikt tiesības veikt vakcināciju pret Covid-19

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Saeimas Sociālo un darba lietu komisija otrdien, 23.novembrī, otrajā – galīgajā - lasījumā atbalstīja par steidzamiem atzītos grozījumus Epidemioloģiskās drošības likumā. Tie paredz, ka iedzīvotāju vakcināciju pret Covid-19 varēs veikt arī farmaceiti aptiekās.

Paredzēts, ka Ministru kabinets noteiks profesionālās kompetences prasības farmaceitiem, kuri veic vakcināciju. Tāpat iecerēts, ka aptiekas pašas varēs brīvi noteikt, vai tās vēlas sniegt vakcinācijas pakalpojumus. Iespēja aptiekās vakcinēties pret Covid-19, sezonālo gripu un ērču encefalītu ļautu mazināt ģimenes ārstu pārslodzes risku, teikts likumprojekta anotācijā.

Likumprojekts paredz arī pienākumu farmaceitam, kurš konstatējis vakcinācijas izraisītās komplikācijas, nekavējoties par to ziņot Ministru kabineta noteiktajā kārtībā.

Kā atzīmēts likumprojekta anotācijā, farmaceiti var palīdzēt veicināt piekļuvi ticamai un uz pierādījumiem balstītai informācijai par vakcināciju, kā arī nodrošināt papildu vakcinācijas pakalpojumu pieejamību iedzīvotājiem.

Šobrīd likumā noteikts, ka vakcināciju drīkst veikt tikai sertificēta ārstniecības persona.

Lai likuma grozījumi stātos spēkā, tie galīgajā lasījumā vēl jāatbalsta Saeimai.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI