DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
12. novembrī, 2021
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Tieslietas

Tieslietu ministrs novērtē iespējamos riskus saistībā ar bēgšanas mēģinājumu Jēkabpils ieslodzījuma vietā

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Tieslietu ministrs Jānis Bordāns kopā ar Saeimas Juridiskās komisijas priekšsēdētāju Juri Jurašu un Ieslodzījuma vietu pārvaldes vadību ieradās Jēkabpils cietumā.

Tieslietu ministrija

Piektdien, 12. novembrī, Ministru prezidenta biedrs, tieslietu ministrs Jānis Bordāns kopā ar Saeimas Juridiskās komisijas priekšsēdētāju Juri Jurašu un Ieslodzījuma vietu pārvaldes vadību ieradās Jēkabpils cietumā, lai novērtētu konkrēto situāciju un iespējamos riskus esošajā infrastruktūrā, ņemot vērā ieslodzītā bēgšanu no cietuma teritorijas šā gada 8. novembrī.

Jānis Bordāns: “Esmu pārliecinājies, ka bēgšanas mēģinājums tiek rūpīgi analizēts un izvērtēts. Paldies Ieslodzījuma vietu pārvaldes un Valsts policijas darbiniekiem! Pateicoties viņu profesionalitātei un veiksmīgai sadarbībai ieslodzītais tika notverts pāris stundu laikā."

Šis gadījums vēlreiz ir apliecinājums, ka Latvijā nepieciešama droša un mūsdienu prasībām atbilstoša ieslodzījuma vietu infrastruktūra, uzsver tieslietu ministrs.

Tikšanās laikā tika apspriesta nepieciešamība veikt izmaiņas kriminālatbildības noteikšanā par bēgšanu no īslaicīgās aizturēšanas vai ieslodzījuma vietām, lai sasniegtu soda mērķi un novērstu šādas noziedzīgas darbības.

Jēkabpils vizītes laikā Jānis Bordāns tikās ar Jēkabpils novada domes priekšsēdētāju Raivi Ragaini un priekšsēdētāja vietnieku Aivaru Vanagu, lai apspriestu aktuālos bērnu tiesību aizsardzības jomas jautājumus gan saistībā ar bāriņtiesas darbu, gan par Latvijas valstspiederīgo bērnu adopciju uz ārvalstīm.

Jau ziņots, ka par bēgšanu no ieslodzījuma vietas ir uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 310.pantā paredzētajiem noziedzīgajiem nodarījumiem, par kuriem soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz vienam gadam vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu. Savukārt Ieslodzījuma vietu pārvaldē ir uzsākta dienesta pārbaude, kuras ietvaros tiks vērtēti notikušā apstākļi un amatpersonu rīcība.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI