DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
28. oktobrī, 2021
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ārlietas

Latvijas studenti sniedz ieguldījumu diskusijām par Eiropas nākotni

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

No 2021. gada 25. oktobra Eiropas nākotnes konferences daudzvalodu digitālajā platformā ikviens var iepazīties ar diskusiju cikla “Nākotne ir Tavās rokās” laikā paustajām Latvijas studentu idejām Eiropas turpmākajai attīstībai.

Diskusiju ciklu vadīja Ārlietu ministrijas parlamentārā sekretāre Zanda Kalniņa-Lukaševica, kura ir arī Latvijas valdības pastāvīgā pārstāve Eiropas nākotnes konferences plenārsēdē. “Studenti, trāpīgi identificējot šībrīža ES izaicinājumus, piedāvā ļoti konkrētas idejas to risināšanai. Diskusiju rezultāti platformā ir īpaši izcelti, tāpēc es ceru, ka Latvijas jauniešu paustās idejas palīdzēs virzīt Eiropas līmeņa debates. Vienlaikus aicinu ikvienu interesentu iesaistīties domu apmaiņā, komentējot jau iesniegtās idejas vai daloties ar savām! Tikai visiem kopā mums izdosies panākt, lai Latvijas iedzīvotāju balss tiek sadzirdēta,” tā Zanda Kalniņa-Lukaševica.

Trīs sarunu ciklos studenti pārsprieda tādas tēmas kā klimata pārmaiņas, ekonomika un digitālā transformācija, izglītība un veselība, ES vērtības, kā arī drošība un aizsardzība. Latvijas jaunieši ir pārliecināti, ka visā ES jānodrošina vienlīdz kvalitatīva izglītība un veselības aprūpe. Tāpat tika uzsvērta medijpratības un digitālo prasmju arvien pieaugošā loma cīņā ar dezinformāciju un kiberuzbrukumiem. Ar mērķi stiprināt ES kā vērtībās balstītu savienību, studenti rekomendē uzlabot procedūras, lai ES varētu efektīvāk reaģēt uz tiesiskuma pārkāpumiem dalībvalstīs. Visbeidzot īpaša uzmanība tika veltīta drošības un aizsardzības izaicinājumiem, saredzot gan konvencionālos, gan hibrīdos draudus. Lai veicinātu ES noturību, jaunieši aicināja vairāk investēt Eiropas aizsardzībā, vienlaikus īpaši izceļot NATO un ASV īpašo lomu Eiropas drošības arhitektūrā.

Papildu informācija

Tiešsaistes iskusiju ciklu “Nākotnes ir Tavās rokās” organizēja Ārlietu ministrija, piedaloties studentiem no Latvijas Universitātes, Rīgas Tehniskās universitātes, Rīgas Stradiņa universitātes, Daugavpils Universitātes, Liepājas Universitātes, Latvijas Mākslas akadēmijas, Vidzemes Augstskolas, Rīgas Juridiskās augstskolas, Biznesa, mākslas un tehnoloģiju augstskolas “RISEBA”, biznesa augstskolas “Turība” un Ekonomikas un kultūras augstskolas.

Konferences par Eiropas nākotni mērķis ir palielināt iedzīvotāju lomu ES nākotnes politikas veidošanā, uzlabojot tās noturību. Sagaidāms, ka līdz 2022. gada pavasarim Konference nāks klajā ar secinājumiem, kuros būs dotas norādes par Eiropas nākotni.

Plašāka informācija par Konferenci par Eiropas nākotni, kā arī iespēja iesniegt idejas, komentēt jau publicētas idejas un piedalīties diskusijā, ir atrodama šeit.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI