DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
23. septembrī, 2021
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Vide

Motorizēta platforma nodrošina pārvietošanās brīvību

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Pastaigām mežā vai gar jūru ir pavisam cita nozīme, ja vairākus gadus šajās vietās nav bijis iespējams nokļūt vides nepieejamības dēļ. Motorizētā platforma, kuru biedrība “Integrācijas inkubators (I+I)” iegādājusies, saņemot finansiālu atbalstu no AS “Latvijas valsts meži” (LVM) ziedojumiem sociālās jomas projektiem, ratiņkrēslu pārveido par “visurgājēju”, ļaujot Ventspils novada iedzīvotājiem un viesiem ar kustību traucējumiem brīvi doties pastaigās uz jebkuru vietu, kur vien sirds vēlas.

“Tik tuvu jūrai kā šajā vasarā, sēžot ar “visurgājēju” aprīkotajā krēslā, es nebiju bijusi  11  gadus. Ideja par šādu platformu radās pirms trim gadiem, kad kopā ar ģimeni vēlējāmies pludmalē apmeklēt smilšu skulptūru izstādi. Kamēr pārējie ģimenes locekļi devās lūkot izstādi un priecājās par mākslas darbiem, man bija jāgaida pie atpūtas krēsliem, jo ar ratiņkrēslu pludmales smiltis nav izbraucamas. Piedaloties starptautiskos projektos, esmu bijusi daudzās valstīs un  tur smēlusies dejas, kuras varētu īstenot pie mums; motorizēta platforma ir viena no tām,” stāsta projekta īstenotāja, biedrības “Integrācijas inkubators (I+I)” un “Mobilcentrs” valdes priekšsēdētāja Marina Dimitrova.

Projekta ietvaros iegādātā “Motorized Freedom Trax FT01” motorizētā platforma ir pirmā Baltijas valstīs. Šī ierīce ļauj ratiņkrēslu pārveidot par visurgājēju un pārvietoties pa nelīdzenām virsmām – smiltīm, meža takām, sniegu, zāli un pat grants segumu. Platformas izmantošana cilvēkiem ratiņkrēslā ļauj būt neatkarīgiem un sniedz brīvību apmeklēt jebkuru vietu jebkuros laikapstākļos ar minimālu asistenta atbalstu vai pat bez tā. Pateicoties īstenotajam projektam, ikviens, kurš ratiņkrēslā vēlas apmeklēt kādu dabas objektu Ventspilī vai tās tuvumā, sazinoties ar biedrību, to var izdarīt bez maksas.

Biedrība “Integrācijas inkubators (I+I)” kopš 2013. gada Ventspilī risina ar invaliditāti saistītus jautājumus. Projekta “Brīvdabas objektu pieejamības palielināšana cilvēkiem ar kustību traucējumiem” ietvaros šovasar pastaigu pakalpojumu izmantojuši gan vietējie iedzīvotāji, gan viesi no kaimiņvalstīm.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI