DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
21. septembrī, 2021
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde

Inese Lībiņa-Egnere ar Vācijas Bundestāga deputāti pārrunā parlamentārā dialoga lomu sadarbības stiprināšanā

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

FOTO: Ieva Ābele, Saeima

Saeimas priekšsēdētājas biedre Inese Lībiņa-Egnere otrdien, 21.septembrī, parlamentā uzņēma Vācijas Federatīvās Republikas Bundestāga deputāti un Vācijas-Baltijas parlamentārās sadarbības grupas locekli Elizabeti Šarloti Močmani (Elisabeth Charlotte Motschmann). I.Lībiņa-Egnere uzsvēra aktīvo dialogu starp Saeimas deputātu grupu sadarbības veicināšanai ar Vācijas parlamentu un Vācijas-Baltijas parlamentāro sadarbības grupu Bundestāgā, kā arī pauda gatavību šos kontaktus turpināt arī nākotnē. Sarunā piedalījās arī Konrāda Adenauera fonda vadītāja Rīgā Elizabete Bauere (Elisabeth Bauer).

I.Lībiņa-Egnere pateicās E.Š.Močmanei par būtisko personisko ieguldījumu Latvijas un vācbaltu kultūras saišu stiprināšanā, jo īpaši jautājumā par finansējuma piesaisti Rīgas Vāgnera nama un Rīgas Svētā Pētera baznīcas rekonstrukcijai.

Puses pārrunāja arī aktuālo situāciju ar Covid-19 izplatību un kā būtisku nepieciešamību cīņā pret pandēmiju uzsvēra vakcināciju. Pārspriežot vakcinācijas aptveri Latvijā un Vācijā, I.Lībiņa-Egnere akcentēja arī izaicinājumus, ko nesusi dezinformācija un viltus ziņas. Covid-19 radījis labvēlīgu augsni dezinformācijas kampaņām, un ar šo problēmu saskaras ne vien Latvijā, bet arī citviet pasaulē.

Parlamentārietes pārrunāja arī nedēļas nogalē gaidāmās Vācijas Bundestāga vēlēšanas, kā arī sprieda par vēlētāju aktivitāti Latvijā un Vācijā, uzsverot nepieciešamību motivēt vēlētājus doties balsot. Tāpat Saeimas priekšsēdētājas biedre un Vācijas Bundestāga deputāte diskutēja par sieviešu iesaisti politikā abās valstīs.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI