DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
20. septembrī, 2021
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde

Inese Lībiņa-Egnere rosina stiprināt Latvijas un Ēģiptes sadarbību informācijas un komunikācijas tehnoloģiju nozarē

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

FOTO: Ieva Ābele, Saeima

Saeimas priekšsēdētājas biedre Inese Lībiņa-Egnere pirmdien, 20.septembrī, attālinātā sarunā ar Ēģiptes Arābu Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā Alā Hegazī (Alaa Hegazy) pauda gandarījumu, ka Covid-19 pandēmija nav apturējusi savstarpējo preču un pakalpojumu tirdzniecību, un uzsvēra valstu ekonomiskās sadarbības attīstības potenciālu informācijas un komunikācijas tehnoloģiju nozarē. Vēstnieks noslēdz savu kadenci.

Tāpat puses pārsprieda sadarbības stiprināšanas iespējas kokapstrādē, pārtikas rūpniecībā, kā arī tūrisma, transporta un loģistikas nozarēs.

Priekšsēdētājas biedre, pasakoties vēstniekam par ieguldīto darbu, akcentēja valstu konstruktīvās divpusējās attiecības un aktīvo politisko dialogu, kā arī pauda cerību, ka, pandēmijas ietekmei mazinoties, valstu amatpersonas atjaunos diplomātisko vizīšu apmaiņu.

I.Lībiņa-Egnere uzsvēra, ka Latvija ir ieinteresēta padziļināt sadarbību izglītībā un zinātnē, kā arī piesaistīt vairāk studentu no Ēģiptes īpaši informācijas un komunikācijas tehnoloģiju, transporta un loģistikas jomā.

Tāpat Saeimas priekšsēdētājas biedre atzīmēja Ēģiptes studentu dalību Rīgas Juridiskās augstskolas tiešsaistes intensīvajā programmā Eiropas tiesībās un ekonomikā un rosināja apsvērt sadarbību, arī nodrošinot attālinātās izglītības iespējas. Vēstnieks apliecināja Ēģiptes studentu ieinteresētību studēt Latvijā un iegūt Eiropas Savienībā atzītu izglītību.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI