DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
20. septembrī, 2021
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Izglītība

Eiropas Padomes Attīstības bankas prezidents iepazīsies ar RTU studentu pilsētiņas infrastruktūras projektiem

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Otrdien, 21. septembrī, vizītē Rīgas Tehniskajā universitātē (RTU) ieradīsies Eiropas Padomes Attīstības bankas (The Council of Europe Development Bank – CEB) prezidents Rolfs Venzels (Rolf Wenzel) ar vadības grupas pārstāvjiem, lai iepazītos ar RTU infrastruktūras projektiem, kas realizēti, izmantojot CEB finansējumu.

CEB vadība RTU studentu pilsētiņā Ķīpsalā tiksies ar RTU rektoru Leonīdu Ribicki, prorektoriem, kā arī citiem vadības pārstāvjiem, lai apspriestu gan jau paveikto, gan arī iepazītos ar jaunajām RTU attīstības iecerēm.

Pēc tam CEB delegācija apskatīs RTU ēkas, kuru būvniecībā vai renovācijā izmantots CEB finansējums. Tās ir Mašīnzinību, transporta un aeronautikas fakultāte, Datorzinātnes un informācijas tehnoloģijas fakultāte un auditoriju māja «Domus Auditorialis». Ar CEB atbalstu patlaban norisinās arī Būvniecības inženierzinātņu fakultātes renovācija.

CEB delegācijai tiks piedāvāts arī ieskats RTU zinātniskajā darbībā un inovācijās. Viesi apskatīsies RTU Elektrotehnikas un vides inženierzinātņu fakultātes liela kustību diapazona robotizēto simulatoru, kā arī iepazīsies, kādas iespējas studentiem un zinātniekiem piedāvā RTU Dizaina fabrika.

CEB viesošanās RTU studentu pilsētiņā Ķīpsalā ir daļa no CEB vadības oficiālās vizītes programmas. CEB Latvijā uzturas 20. un 21. septembrī, tiekoties ar vairāku ministriju, kā arī universitāšu vadību.  

RTU līgumu ar CEB parakstīja 2018. gada decembrī un CEB finansējumu izmanto RTU Ķīpsalas studentu pilsētiņas attīstības otrās kārtas līdzfinansēšanai.  

CEB dibināta 1956. gadā, un tā nodrošina aizdevumus un garantijas 41 bankas dalībvalstij. Latvija par CEB dalībvalsti kļuva 1998. gadā.

CEB investē izglītības un sociālajos projektos, lai veicinātu sociālo iekļaušanos un uzlabotu dzīves apstākļus iedzīvotājiem Eiropā. Banka pievērš pastiprinātu uzmanību projektu kvalitātei un to sociālajai ietekmei, kā arī nodrošina tehnisko palīdzību un veic projektu uzraudzību visā projekta ieviešanas cikla laikā.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI