DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
14. septembrī, 2021
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

Valsts policija aiztur personu grupu par narkotisko vielu realizāciju lielā apmērā

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Šā gada 7. septembrī Valsts policijas amatpersonas Rīgā, Latgales priekšpilsētā un Ziepniekkalna mikrorajonā, aizturējušas personu grupu saistībā ar narkotisko vielu nelikumīgu realizāciju lielā apmērā. Veicot vairākas kratīšanas, likumsargi kopumā atrada un atsavināja trīs kilogramus marihuānas, aptuveni 380 gramus kokaīna, kā arī skaidru naudu 24 500 eiro. 9. septembrī vienai no aizturētajām personām tiesa piemēroja drošības līdzekli apcietinājumu.

Valsts policijā tika saņemta informācija par kādu personu grupu, kura, iespējams, nodarbojas ar narkotisko vielu nelikumīgu apriti. Veicot operatīvos izmeklēšanas pasākumus, Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Kriminālpolicijas pārvaldes 1. biroja 3. nodaļas amatpersonas sadarbībā ar Valsts policijas pretterorisma vienību “Omega” un Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Ceļu policijas bataljonu šī gada 7. septembrī veica vairākas aizturēšanas Rīgā – Latgales priekšpilsētā un Ziepniekkalna mikrorajonā.

Kriminālprocesa ietvaros tika veiktas vairākas kratīšanas, kuru laikā likumsargi atrada un atsavināja trīs kilogramus marihuānas, aptuveni 380 gramus kokaīna, kā arī skaidru naudu 24 500 eiro. Tāpat kriminālprocesa ietvaros tika izņemtas divas automašīnas – BMW X5 un BMW X6, lai noskaidrotu, vai automašīnu iegāde nav saistīta ar noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizēšanu.

Par šo gadījumu tika uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 253.1 panta trešās daļas (par narkotisko vielu neatļautu pārvadāšanu, realizāciju, glabāšanu realizācijas nolūkā, ja tā izdarīta lielā apmērā). Par šādu likumpārkāpumu paredzēts sods –  brīvības atņemšana uz laiku no pieciem līdz 15 gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas, un probācijas uzraudzība uz laiku līdz trim gadiem.

Aizturētās personas iepriekš nav nonākušas policijas redzeslokā. Šā gada 9. septembrī vienai no aizturētajām personām tiesa piemēroja drošības līdzekli apcietinājumu.

Valsts policija atgādina, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr tās vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek pierādīta likumā noteiktajā kārtībā.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI