DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
10. septembrī, 2021
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde

Baltijas Asambleja aicina ES stingrāk reaģēt uz Aleksandra Lukašenko režīma īstenoto vardarbību un uzbrukumiem

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Baltijas Asamblejas (BA) Prezidijs ceturtdien, 9.septembrī, tiekoties BA Konsultatīvās Padomes laikā Viļņā, pieņēma paziņojumu par Baltkrievijas prezidenta Aleksandra Lukašenko režīma hibrīduzbrukumiem Lietuvai, Latvijai un Polijai, kurā aicina Eiropas Savienības (ES) institūcijas stingrāk reaģēt uz A.Lukašenko režīma īstenoto vardarbību un uzbrukumiem un meklēt ilgtspējīgu risinājumu, kā pārvarēt jauno migrācijas krīzi pie ES ārējās robežas.

Paziņojumā teikts, ka ar nesenajiem uzbrukumiem Lietuvai, Latvijai un Polijai A.Lukašenko režīms atklāti demonstrē masīvu agresiju un starptautisko tiesību pārkāpumus. Šis režīms ES dalībvalstīm ir apliecinājis, ka nebaidās apdraudēt ES ārējo robežu, un šie draudi nedrīkst tikt ignorēti. Ir svarīgi, lai ES raidītu skaidru signālu, ka tā ir prioritāte un ka ne pret vienu dalībvalsti vērsti hibrīduzbrukumi netiks paciesti, paziņojumā uzsver BA Prezidija locekļi.

Paziņojumā BA Prezidijs stingri iestājas par Baltijas valstu sadarbību visos pārvaldes līmeņos un aicina mūsu valstis sadarboties vēl ciešāk, jo vēsture mūs mācījusi – patiesais spēks ir Baltijas vienotībā, informē BA viceprezidents Jānis Vucāns.

Baltijas valstis ir apņēmības pilnas un tās neizdosies apklusināt ar iebiedēšanu, atsaucoties uz paziņojumu, pauž J.Vucāns, atzīmējot, ka mūsu valstis joprojām atbalstīs brīvību, demokrātiju, tiesiskumu, pilsonisko sabiedrību un informācijas plurālismu, arī turpmāk sniedzot pilnīgu atbalstu Baltkrievijas iedzīvotājiem viņu centienos iegūt leģitīmu valsts prezidentu.

Paziņojumā atzīmēts, ka A.Lukašenko režīms ir kļuvis patvaļīgs, izrāda necieņu pret starptautisko sabiedrību, varas noturēšanai ir gatavs izmantot cilvēku dzīvību, un tas nav pieļaujams. Baltijas valstīm, ES un visai starptautiskajai sabiedrībai jāpieliek kopīgi pūliņi, lai reģionā atjaunotu drošību un stabilitāti.

Baltijas valstis un Polija pārliecinoši un aktīvi pauž atbalstu Baltkrievijas pilsoniskajai sabiedrībai un tās demokrātiskajiem centieniem izvēlēties valsts vadību un virzību jau kopš negodīgajām Baltkrievijas prezidenta vēlēšanām, kas notika 2020.gada 9.augustā, teikts paziņojumā.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI