DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
Kuldīgas novada pašvaldība
Ineta Zvirbule, Nekustamo īpašumu nodaļas nekustamo īpašumu speciāliste
31. augustā, 2021
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Pašvaldības
1
1

Kuldīgā norisināsies jau septītais mākslas festivāls “Uguns (un) nakts”

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

11. septembrī no 20.00  līdz 24.00 Kuldīgā, Estrādes parkā norisināsies jau septītais mākslas festivāls “Uguns (un) nakts”. Pērn festivāls norisinājās Liepājas ielā, bet iepriekš vairākus gadus – 1905. gada parkā.

Vasara, nedaudz apjukusi, mīņājas pie gadalaiku vārtiem. Pirms ielaist pa tiem šogad tik nepacietīgo rudeni, tā vēl grib dāvāt drusciņu gaismas, piedzīvojumu, prieka un sirds siltuma. Rudens priekšstrādnieki  –  pelēkais mākoņu sūklis un žiglā vakara tumsa – gan cenšas klusināt dabas krāsas un norises, tomēr viss vēl nav zaudēts. Klāt septītais mākslas festivāls “Uguns un nakts”!

Tas vismaz uz vienu vakaru vēl gatavs ikkatru aizvest spožā iztēles, fantāziju un ilūziju ceļojumā. Naksnīgajā pilsētas estrādes parkā jūs gaida astronomijas, aizvēstures, mākslas un moderno tehnoloģiju valstība. Gaismas valstība! Ceļojot tajā, varēsiet iepazīt dabas un fizikas likumus, ieskatīties noslēpumu bezdibenī un remdināt mūžsenās alkas pēc tālām zvaigznēm.

Tur sastapsiet nezināmu lodveida objektu, tajā ielūkojoties ciešāk, saredzēsiet Visuma modeli brīdi pēc ,”lielā sprādziena”. Veroties ,”gaismas akas” žilbinošajā dzelmē, varēsiet gremdēties pārdomās par bezgalības filozofiskajiem aspektiem vai bērnības fantāzijās par “brīnumaku”, kurā varot redzēt, kā ļaudis dzīvo Zemes otrā pusē...

Kustību un krāsu iluzions pārsteigs ar interesantiem eksperimentiem, kuros pētnieku lomās būsiet jūs paši. Tajos atklāsiet, vai kustoties varam mainīt krāsu, kā ātrums iespaido attēlu veidošanos un ko par to māca fizikas likumi.

Nonāksiet arī “kosmiskajā kaleidoskopā”, kurā jūs sagaidīs jaunu zvaigžņu dzimšana, kosmosa skaņas, dvēseles vibrācijas un nedaudz trauksmainā, bet tik vilinošā bezsvara sajūta.

Nelaidiet garām šo lielisko piedzīvojumu! Celiet sevi gaismā, atverieties brīnumam un izbaudiet mirkļa krāšņumu! Šeit un tagad, jo atkārtojuma nebūs!

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI