DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
05. augustā, 2021
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Izglītība

Rīgā festivālā «RTU Open 2021» spēkiem mērosies pasaules šaha lielmeistari

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

No 7. līdz 15. augustam Starptautiskajā izstāžu centrā Ķīpsalā, Ķīpsalas ielā 8, notiks Rīgas Tehniskās universitātes (RTU) organizētais starptautiskais šaha festivāls «RTU Open 2021», deviņās festivāla dienās izspēlējot septiņus turnīrus dažādās disciplīnās. Šis būs jubilejas – desmitais – festivāls, un tā svinīgā atklāšana norisināsies pirmdien, 9. augustā, taču Covid pandēmijas dēļ šogad festivāls notiks bez skatītāju klātbūtnes, bet spēles varēs vērot tiešraidē. Pieteikšanās dalībai sacensībās – «RTU Open 2021» mājaslapā līdz pat katra turnīra sākuma dienai.   

«RTU Open 2021» notiks četri klasiskā šaha turnīri – galvenais jeb lielmeistaru turnīrs, apvienotais amatieru un jauniešu turnīrs, kā arī divi amatieru turnīri, kopumā pulcējot 400–450 šahistu. Papildus vēl notiks arī divi ātrspēles un viens ātrā šaha turnīrs. Pateicoties Starptautiskās šaha federācijas (FIDE) finansiālajam atbalstam, ir izdevies palielināt festivāla balvu fondu līdz 28 000 EUR.

Sagaidāms, ka galvenajā jeb lielmeistaru turnīrā piedalīsies 25 lielmeistari. Augstākais reitings no viņiem ir lielmeistaram Sethuraman S.P. – 2644 ELO punkti, savukārt otrs augstākais retings starta tabulā ir Latvijas izlases līderim Igoram Kovaļenko – 2643 ELO punkti.

Turnīrā piedalīsies arī jaunie Indijas talanti – lielmeistari Nihal Sarin, Praggnanandhaa R. un Gukesh D., Izraēlas izlases lielmeistars Ilia Smirin un Latvijas izlases lielmeistari Ņikita Meškovs un Normunds Miezis.

Šogad pandēmijas dēļ «RTU Open 2021» notiks bez skatītājiem, taču šahistu cīņām līdzi sekot varēs šaha festivāla mājaslapā rtuopen.lv.

Festivāla organizētāji ir parūpējušies par nepieciešamajiem drošības pasākumiem atbilstoši Ministru kabineta noteikumiem, lai sacensības varētu notikt drošā vidē.

«RTU Open 2021» organizē RTU un Latvijas Šaha federācija, un atbalsta RTU, FIDE, Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departaments un «Baltic Law Offices».

Papildu informācija – «RTU Open 2021» mājaslapā: rtuopen.lv

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI