DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
03. augustā, 2021
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Noziedzība

IDB aizdomās par tabakas izstrādājumu nelikumīgu glabāšanu un realizēšanu lielā apmērā aizturējis Valsts robežsardzes amatpersonu

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Iekšējās drošības birojs sadarbībā ar Valsts policijas Latgales reģiona pārvaldi aizdomās par tabakas izstrādājumu bez Latvijas Republikas akcīzes markām nelikumīgu glabāšanu un realizēšanu lielā apmērā ir aizturējis kādu Valsts robežsardzes amatpersonu, kuras pretlikumīgo darbību rezultātā valstij ir nodarīti zaudējumi vairāku tūkstošu eiro apmērā.

Procesuālo darbību laikā pie Valsts robežsardzes amatpersonas tika atrasti un izņemti vairāk nekā 72 tūkstoši cigarešu bez Latvijas Republikas akcīzes markām, kā arī skaidra nauda vairāku tūkstošu eiro apmērā.

Tiesa, lemjot par drošības līdzekli Valsts robežsardzes amatpersonai, piemēroja apcietinājumu, kuru aizstāja ar drošības naudu. Vienlaikus minētajai amatpersonai piemēroti arī citi drošības līdzekļi, tai skaitā aizliegums pildīt amata pienākumus Valsts robežsardzē.

Izmeklēšanas interesēs šobrīd papildu informācija netiek sniegta.

Iekšējās drošības birojs 2021. gada pirmajā pusgadā ir uzsācis 24 kriminālprocesus, kriminālvajāšanas uzsākšanai ir nodevis 21 kriminālprocesu pret 51 personu, t.sk. 33 Iekšlietu ministrijas padotības iestādēs nodarbinātajiem, un šo kriminālprocesu ietvaros ir atklāts 71 noziedzīgs nodarījums.

Iekšējās drošības birojs atgādina, ka nevienu personu nevar uzskatīt par vainīgu noziedzīga nodarījuma izdarīšanā, kamēr tās vaina nav pierādīta Kriminālprocesa likumā paredzētajā kārtībā.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI