DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
02. jūlijā, 2021
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde

Diplomātisko attiecību simtgadē Latvijas un Austrijas prezidenti uzsver kopīgos mērķus

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

FOTO: Ilmārs Znotiņš, Valsts prezidenta kanceleja

1. jūlijā Valsts prezidents Egils Levits Vīnē tikās ar Austrijas Federālo prezidentu Aleksandru Van der Bellenu (Dr. Alexander Van der Bellen).

Abi valstu vadītāji pauda gandarījumu, ka Latvija un Austrija šogad atzīmē diplomātisko attiecību simtgadi un diplomātisko attiecību atjaunošanas trīsdesmitgadi.

Valsts prezidents izteica atzinību par tikko notikušo Austrijas rīkoto Klimata samitu, no kura secināms, ka politiķiem ciešāk un operatīvāk jāsadarbojas ar uzņēmējiem un vides ekspertiem, kā arī veiksmīgāk jākomunicē ar sabiedrību, lai valstis varētu sasniegt ar klimata izmaiņu mazināšanu saistītos mērķus.

Kā Austriju un Latviju vienojošu platformu vides jautājumu risināšanai Egils Levits izcēla Trīs jūru iniciatīvu, kuras ikgadējais samits nākamnedēļ notiks Bulgārijā, Sofijā. Trīs jūru iniciatīvas ietvaros virzītie projekti paredzēti transporta, enerģētikas un digitālās infrastruktūras stiprināšanai Eiropas centrālajā un austrumu daļā. Valsts prezidents izteica cerību, ka Austrija arvien aktīvāk iesaistīsies Trīs jūru iniciatīvā.

Pārrunājot Eiropas drošības izaicinājumus, Valsts prezidents informēja Austrijas Federālo prezidentu par nesen Briselē notikušā NATO samita rezultātiem. Aleksandrs Van der Bellens atzīmēja, ka Austrija vēlas labu sadarbību ar NATO, kā arī turpināt attīstīt veiksmīgu divpusējo sadarbību ar Latviju aizsardzības jomā.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI