DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
30. jūnijā, 2021
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde

Valsts kontroles eksperti dalās pieredzē ar Gruzijas Augstākās revīzijas iestādes kolēģiem

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Turpinot stiprināt Eiropas Savienības Austrumu partnerības valstu augstāko revīzijas iestāžu kapacitāti, Valsts kontroles eksperti šonedēļ dalās pieredzē ar Gruzijas Augstākās revīzijas iestādes (ARI) kolēģiem par revīziju kvalitātes nodrošināšanas sistēmu. Apmācības pamatjautājumi skar revīziju kvalitātes kontroles jomu, revīziju plānošanu, kā arī saimnieciskā gada pārskatu revīziju kvalitātes kontroles aspektus.

Attālināta darba režīmā Valsts kontroles eksperti prezentēja Gruzijas kolēģiem Valsts kontroles revīziju kvalitātes kontroles metodes un kvalitātes nodrošināšanas pieredzi, sniedzot praktisku atbalstu kvalitātes veicināšanā, kā arī konsultējot Gruzijas atbildīgās struktūrvienības darbiniekus.

Sadarbība ar Gruzijas Augstāko revīzijas iestādi notiek kopš 2010. gada, kad tika parakstīts sadarbības līgums, savukārt aktīvs atbalsta sniegšanas process tika uzsākts 2015. gadā, sadarbojoties ar Zviedrijas Karalistes Augstāko revīzijas iestādi.

Valsts kontrolieris Rolands Irklis norāda, ka “uz pieredzi un praktiskiem piemēriem balstīts atbalsts ir lielisks veids, kā parādīt partneriem savu labāko praksi, jo augstāko revīzijas iestāžu pienākums ir veicināt publisko līdzekļu tiesisku ieguldīšanu atbilstoši izvēlētajiem mērķiem. Kvalitātes kontrole ir neatņemams process ikdienas revīzijas darbā, un ikvienai augstākajai revīzijas iestādei ir svarīgi pilnveidot un attīstīt kvalitātes kontroles metodes un instrumentus”.

Attīstības sadarbības projekta īstenošanai finansējums piešķirts no Ārlietu ministrijas administrētā Attīstības sadarbības politikas plāna 2021.–2023. gadam paredzētajiem līdzekļiem.

Gruzijas ARI ir neatkarīga iestāde, kas pārbauda visu valsts, pašvaldību un citu atvasināto publisko personu rīcību ar finanšu līdzekļiem un mantu.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI