DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
18. jūnijā, 2021
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde

Valsts prezidents tiksies ar Zviedrijas karali, amatpersonām, uzņēmējiem, augstākās izglītības, zinātnes un kultūras pārstāvjiem

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

20.–22. jūnijā Valsts prezidents Egils Levits uzturēsies oficiālā vizītē Zviedrijas Karalistē, lai, atzīmējot simtgadi kopš abu valstu attiecību nodibināšanas de iure un trīsdesmitgadi kopš diplomātisko attiecību atjaunošanas pēc neatkarības atgūšanas, tiktos ar Zviedrijas karali Kārli XVI Gustavu, Zviedrijas parlamenta priekšsēdētāju Andreasu Norlēnu un premjerministru Stēfanu Levēnu. Tāpat paredzētas tikšanās ar Stokholmas Starptautiskā miera pētniecības institūta valdes priekšsēdētāju Janu Eliasonu, Zviedrijas uzņēmējiem un latviešu diasporu.

Valsts prezidents apmeklēs Latvijas–Zviedrijas de iure attiecību simtgadei veltītu izstādi Zviedrijas Nacionālajā arhīvā, kā arī Zviedrijas Karalisko bibliotēku. Paredzēts arī Upsalas apmeklējums, uzrunājot Zviedrijas vecākās universitātes – Upsalas universitātes – studentus par demokrātiju digitalizācijas laikā, piedaloties 16. gs. Rīgas jezuītu bibliotēkas digitalizācijas projekta atklāšanā Upsalas Universitātes bibliotēkā. Notiks arī sadarbības memoranda parakstīšana ar Upsalas Universitātes Imunitātes, pataloģijas un ģenētikas departamentu un Karolinskas institūtu Stokholmā.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI