DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
11. jūnijā, 2021
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

Par kriminālprocesa virzību

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Valsts drošības dienests (VDD) 2021. gada 9. jūnijā ir uzsācis kriminālprocesu saistībā ar aizdomām par spiegošanu Krievijas labā.

Kriminālprocess uzsākts saskaņā ar Krimināllikuma 85. panta pirmo daļu – par neizpaužamu ziņu nelikumīgu vākšanu nolūkā tās nodot vai to nodošanu ārvalstij vai ārvalsts organizācijai tieši vai ar citas personas starpniecību vai par citu ziņu nelikumīgu vākšanu vai nodošanu ārvalsts izlūkdienestam tā uzdevumā tieši vai ar citas personas starpniecību.

Kriminālprocesa ietvaros tika veiktas neatliekamas procesuālās darbības vairākos objektos. Procesuālās darbības, t.sk. kratīšanas, veiktas arī Saeimas ēkā un pret 13. Saeimas deputātu atbilstoši iepriekš no Saeimas saņemtajai piekrišanai. Procesuālo darbību laikā VDD ir ieguvis lielu daudzumu datu nesēju un dokumentu, un ir uzsākta iegūto materiālu analīze.

Saistībā ar uzsākto kriminālprocesu šobrīd divām personām ir piemērots aizdomās turētās personas statuss un ar brīvības atņemšanu saistīts drošības līdzeklis. Varam apstiprināt, ka viena no apcietinātajām personām ir vakar, 10. jūnijā, aizturētais 13. Saeimas deputāts.

Izmeklēšana šajā lietā turpinās un VDD sniegs papildu informāciju par tās gaitu atbilstoši kriminālprocesa virzībai.

VDD atgādina, ka neviena persona nav uzskatāma par vainīga, kamēr tās vaina nav atzīta likumā noteiktajā kārtībā.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI